Teach a Friend to Homebrew Day
Billederne her er primært taget af Christian, som var en af de friske mænd, der var her på Fanø til at festligholde denne dag ved at prøve at være med til en brygning.
DSC_0001
Turen går til Fanø tidligt lørdag den. 7. november.

Turen går til Fanø tidligt lørdag den. 7. november.
DSC_0002
DSC_0006
Vand måles af og hældes i gruekedlen.

Vand måles af og hældes i gruekedlen.
DSC_0007
Det må da snart være nok? Bemærk min ny havepavillion, som kan give tørvejr, så længe det ikke blæser. For så er den blæst væk.

Det må da snart være nok? Bemærk min ny havepavillion, som kan give tørvejr, så længe det ikke blæser. For så er den blæst væk.
DSC_0008
Malt afvejes og valses.

Malt afvejes og valses.
DSC_0009
Opskriften checkes for at se om vi har vejet de rigtige mængder. Og der smages på forskelligt malt.

Opskriften checkes for at se om vi har vejet de rigtige mængder. Og der smages på forskelligt malt.
DSC_0010
Der valses

Der valses
DSC_0011
Og valses mere malt

Og valses mere malt
DSC_0012
I alt brugte vi 17 kg malt, så det var to fyldninger af tragten, som kan tage ti kilo. (Hvis spanden under ellers kan bære det.

I alt brugte vi 17 kg malt, så det var to fyldninger af tragten, som kan tage ti kilo. (Hvis spanden under ellers kan bære det.
DSC_0013
Så er malten næsten valset.

Så er malten næsten valset.
DSC_0014
Den valsede malt. Her er det vist Chokohvede malt, der ligger øverst

Den valsede malt. Her er det vist Chokohvede malt, der ligger øverst
DSC_0015
DSC_0016
Valset malt

Valset malt
DSC_0017
Vandets temperatur er rigtig og valset malt tilsættes.

Vandets temperatur er rigtig og valset malt tilsættes.
DSC_0018
Det gik vist for langsomt med øsen, så der bliver bare hældt til.

Det gik vist for langsomt med øsen, så der bliver bare hældt til.
DSC_0019
DSC_0020
Men selvom man gør det, tager det tid at få mæsket ind. Maletn skal jo lige røres ned i vandet og det skal sikres at der ikke er tørre områder.

Men selvom man gør det, tager det tid at få mæsket ind. Maletn skal jo lige røres ned i vandet og det skal sikres at der ikke er tørre områder.
DSC_0021
DSC_0022
DSC_0023
DSC_0024
DSC_0025
De 17 kg malt fyldte nu også ganske godt i gruekedlen.

De 17 kg malt fyldte nu også ganske godt i gruekedlen.
DSC_0026
Der røres videre, for at få alt mæsket ind.

Der røres videre, for at få alt mæsket ind.
DSC_0030
Det tager god tid at få det hele rørt ind.

Det tager god tid at få det hele rørt ind.
DSC_0031
Malten står i indsatssien, som man lige kan ane indeni kedlen.

Malten står i indsatssien, som man lige kan ane indeni kedlen.
DSC_0032
Så er vi der, og termometeret kan bekræfte at vi har ramt rette temperatur.

Så er vi der, og termometeret kan bekræfte at vi har ramt rette temperatur.
DSC_0038
Mæskningen forløber stille og roligt. Opskriften var enkeltrinsmæskning.

Mæskningen forløber stille og roligt. Opskriften var enkeltrinsmæskning.
DSC_0039
Stemningsbillede af min ny ske.

Stemningsbillede af min ny ske.
DSC_0040
Der cirkuleres manuelt.

Der cirkuleres manuelt.
DSC_0041
Urten der løber af er ret mørk, men endnu ikke blevet helt sød.

Urten der løber af er ret mørk, men endnu ikke blevet helt sød.
DSC_0043
Vand til lautering fyldes i stålgryden, så det kan varmes op og være klar.

Vand til lautering fyldes i stålgryden, så det kan varmes op og være klar.
DSC_0045
Der cikuleres videre.

Der cikuleres videre.
DSC_0046
... og videre. (Jeg skal snart have den pumpe til at virke)

... og videre. (Jeg skal snart have den pumpe til at virke)
DSC_0048
Temperaturen checkes. Vi er på vej mod mash-out, hvor temperaturen hæves i ti minutter.

Temperaturen checkes. Vi er på vej mod mash-out, hvor temperaturen hæves i ti minutter.
DSC_0049
Gasbrænderen har travlt med at varme vandet til lauteringen op.

Gasbrænderen har travlt med at varme vandet til lauteringen op.
DSC_0051
Der røres videre, så varmen fordeles i mæsken.

Der røres videre, så varmen fordeles i mæsken.
DSC_0053
Temperaturen stiger.

Temperaturen stiger.
DSC_0057
Og der bliver stadig cirkuleret.

Og der bliver stadig cirkuleret.
DSC_0059
Et nærbillede af hejseværket.

Et nærbillede af hejseværket.
DSC_0060
Set lidt oppe fra. Vi er begyndt at sparge.

Set lidt oppe fra. Vi er begyndt at sparge.
DSC_0061
Vi skal til at hejse sien ud. For nu er urten løbet klar.

Vi skal til at hejse sien ud. For nu er urten løbet klar.
DSC03956
Indsatssien skal til at hejses.

Indsatssien skal til at hejses.
DSC03957
Processen vurderes.

Processen vurderes.
DSC03958
Der hejses op efterhånden som spargevandet tilsættes under lauteringen.

Der hejses op efterhånden som spargevandet tilsættes under lauteringen.
DSC03959
Og det friske varme spargevand hældes over malten. Den spredes ved at hælde den over skeen.

Og det friske varme spargevand hældes over malten. Den spredes ved at hælde den over skeen.
DSC03961
DSC_0062
Den første humle er tilsat i humleposer.

Den første humle er tilsat i humleposer.
DSC_0065
DSC_0066
DSC_0067
DSC_0068
DSC_0069
DSC_0070
Humleposer. Vi dyppede dem jævnligt. Ned. Normalt lægger jeg en syrefast bolt eller møtrik i posen, så den synker, men det glemte jeg i farten denne dag.

Humleposer. Vi dyppede dem jævnligt. Ned. Normalt lægger jeg en syrefast bolt eller møtrik i posen, så den synker, men det glemte jeg i farten denne dag.
DSC_0073
Malt uden næring. Al sukkeret er skyllet ud, og det kan gå på komposten.

Malt uden næring. Al sukkeret er skyllet ud, og det kan gå på komposten.
DSC_0081
DSC_0083
DSC_0084
DSC_0085
Mere humle vejes af.

Mere humle vejes af.
DSC_0087
Friskpakkede humleposer

Friskpakkede humleposer
DSC_0092
Urtkogningen nærmer sig enden og chilleren er gjort klar.

Urtkogningen nærmer sig enden og chilleren er gjort klar.