[LaC - Brew Forsiden]        Bryggesoftware  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Programmer og software til brygningen.

Når der brygges all-grain er en opskrift næsten uundværlig. Der findes forskellige opskrifter rundt om på internettet, samt i forskellige bøger om brygning. Men det er en stor hjælp med en slags program eller software, hvis man vil beregne sine egne opskrifter, eller foretage andre beregninger til brygningen.

Beercalc:

Jeg har indtil for nylig primært brugt haandbryg.dk's udmærkede værktøj beercalc. Der er adgang til de mange opskrifter, som sidens brugere lægger ud og skemaer til beregning af egne opskrifter mm.

 

Beersmith:

Jeg har for nylig investeret i det amerikanske program, Beersmith. Det er jeg blevet rigtigt glad for, da det har en god brugerflade og helt utroligt mange muligheder og indstillinger. Det kan være uoverskueligt i starten, men yderst brugbart når det er indstillet til det brygudstyr man måtte have. Det er i Beersmith jeg laver de fleste af de opskrifter, der ligger her på siderne.


Screenshot fra Beersmith

Det skal ikke være en ren reklameside for "Beersmith", men jeg er meget begejstret for programmet. Der er masser af funktioner, der gør nytte. F.eks. er der mulighed for at beregne korrigerede OG (Original Gravity) og FH (Final Gravity) fra Brix til plato, når jeg benytter mit refraktometer til at måle sukkerindholdet i urt og øl. Programmet giver også mulighed for tilpasning til det udstyr man nu engang har at brygge med. Således bliver alle beregninger ret nøjagtige.

Udstyrsprofil til rustfri gasgruekedel med en indsatssi:

Til hjælp for nye brugere af Beersmith, som rent tilfældigt også benytter en rustfri gasgruekedel med en indsatssi er her en profil som kan importeres ind i Beersmith. Andre nye Beersmithbrugere kan måske lade sig inspirere til opsætningen af deres udstyr ved at importere denne fil ind i deres program. For at hente min setupprofil klik HER! Her du Beersmith er det ikke nødvendigt at gemme filen, men blot åbne den i Beersmith, for at gemme den i programmet.

Brewzor:

Brewzor er et stykke bryggesoftware, der findes til Android og dermed bla. til min telefon. Programmet udmærker sig ved at kunne benytte Beerxml-filer, som som bl.a. ovenstående Beersmith kan eksportere til. Så man kan bruge samme opskrifter, udstyrsprofiler mv. Og så er programmet på et rimeligt dansk. Så det her vil jeg godt anbefale. Læs og hent programmet her: Brewzor

Brew Friend:

Samtidig har jeg venligst fået lov at prøve Søren Tygesens hjemmelavede "Brew Friend". Tak til Søren! Det er et udmærket program til hurtig beregning af ting, som samlet mængde af brygvand osv. Programmet kan i skrivende stund hentes kvit og frit her på min hjemmeside.

Tusind tak til Søren Tygesen fra Esbjerg (Boldesager Bryghus) for at lade vi andre bryggere benytte hans software uden beregning.


Screenshot fra Brew Friend

Hent Brewfriend her.

 Download Brew Friend - EU  Download Brew Friend - English

Søren beskriver, at der skal ændres i programmets ini-filer, hvis programmet benyttes i nogle lande, eller udenlandske styresystemer. Det skyldes at vi i Danmark, benytter "komma" som separator i ini-filer. I nogle lande benyttes der "punktum" i stedet, og da skal ini-filerne ændres. Så befinder du dig ikke i Danmark, og du får problemer med programmet, så er dette næsten helt sikkert løsningen. Vælg herover versionen ENGLISH, hvis du benytter en Windows, der benytter punktum i stedet for komma. Ellers er det EU versionen, der virker i Danmark, Tyskland osv.

Brugere af dansk styresystem skulle ikke få problemer.

OPDATERING 6. Februar 2011: Skulle du have haft problemer med dette program, så skulle disse være løst nu. Søren har revideret, således at programmet nu skulle køre perfekt igen. Eneste krav er at det kræver Microsoft .NET Framework 4. Det vil de fleste pc'er have installeret, hvis ellers der løbende opdateres ved Microsoft. Alternativt kan den i skrivende stund hentes her:  Microsoft .Net Framework Download

Installationsguide: Jeg har fået et par spørgsmål til hvordan programmet installeres. Derfor denne lille guide over hvordan jeg har gjort. Det kan gøres på andre måder, men dette virker.
Programmet er pakket i en zip-fil, som skal pakkes ud til en mappe. Bruger du Windows Vista, vil jeg af erfaring anbefale at pakke ud til enten dit skrivebord, eller roden af et drev på din pc. Programmet startes ved at dobbeltklikke på filen "Brew friend.exe", som ligger i mappen.
Vil du have let adgang til programmet fra dit skrivebord?: Gå ind i mappen du pakkede ud og højreklik på filen "Brew friend.exe" Vælg "Send til" i menuen, der kommer frem. Vælg derefter "Skrivebord (opret genvej)". Så skulle du have programmet liggende på dit skrivebord.

Support: Når du har installeret programmet vil man kunne finde Sørens mailadresse i programmet. Denne adresse kan du også bare skrive til mig fra feedbacksiden og bede mig om. Så sender jeg den så hurtigt som muligt til dig.

The Beer recipator:

The beer recipator er et online værktøj til beregning af sukkertilsætning ved carbonering. Det er et meget anvendeligt væktøj, som på en ret simpel måde kan beregne de nødvendige tal. Jeg plejer at beregne hele den samlede mængde til brygget på een gang. Normalt koger jeg det nødvendige sukker i en lille smule vand. Dette smider jeg i bunden af en desinficeret gærspand. Så stikker jeg øllet ned i denne og lader det stå i ca. 10 minutter, hvorefter jeg begynder at flaske øllet. Det er kun det øl jeg flasker, der sukkercarboneres. Når jeg tapper på fad, tvangscarbonerer jeg med co2.

Gå til the Beer Recipators hjemmeside.


Der findes mange andre programmer og værktøjer, der kan hjælpe med brygningen. Disse kan let findes ved at søge lidt rundt på nettet.

Startside Op

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

beats by dre cheap michael kors outlet michael kors outlet louis vuitton outlet sac louis vuitton lebron 12 louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet nike kd vii jordan 3 sport blue history of jordan 6s cheap jordans lebron 12 retro jordans for sale jordan 6 history of jordan new jordans cheap louis vuitton kate spade outlet louis vuitton outlet sport blue 6s nike kd vii louis vuitton outlet retro jordans for sale cheap jordans cheap air jordans louis vuitton outlet jordan retro 11 louis vuitton outlet coach outlet online sport blue 6s louis vuitton outlet louis vuitton outlet lebron 12 louis vuitton outlet cheap air jordan jordan 6 history of jordan sport blue 3s history of jordan 6s kate spade outlet