[LaC - Brew Forsiden]        Brygudstyr  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Udstyret jeg bruger til at brygge med.

Nu kan det være dejligt nemt at brygge øl, og det kræver faktisk ikke ret meget udstyr til at begynde med. De fleste vil får stor fornøjelse ud af et startsæt til omkring 500,- fra en af de mange udmærkede butikker som sælger malt, humle og brygudstyr af alle slags. Se evt. under links. Se beskrivelser af mit udstyr her.

Men der sker det samme som med de fleste hobbyer, at jo mere man opdager hobbyen kan, jo mere eller bedre udstyr vil man gerne have. Derfor har jeg nu en del mere udstyr end da jeg begyndte. Laver jeg så bedre øl nu end da jeg begyndte?
Tja! Det vil jeg jo selv mene. Men det tilskriver jeg nok mere, at jeg gennem erfaringer fra brygningen og viden jeg tildrager mig fra nettet og forskellig litteratur får bedre greb om detaljerne i brygprocessen. Men selve udstyret gør da også en del, da det letter arbejdet og kan optimere udbyttet af malten. Men man kan altså godt klare sig med meget lidt udstyr.

Jeg formoder at en del andre håndbryggere kan genkende denne historie om hvordan nogle små ekstra måleredskaber, brygspande, gryder og mange andre spændende ting pludselig finder vej til en plads ved siden af det andet udstyr. Fornøjelsen og spændingen er stor når nyt udstyr skal afprøves, eller konstrueres.

Rådet til en evt. begynder vil derfor være: Køb et startsæt og læs nødvendigvis ikke om mit udstyr nedenfor. Det kan være en farlig vej at gå?
Omfanget af mit udstyr tilskriver jeg nemlig lige præcis ,at jeg har set sådanne beskrivelser mange andre steder på nettet - og de følgende rigtigt gode ideer og drømme om hvordan jeg gerne vil kunne brygge.

Jeg er bestemt ikke den håndbrygger, der har mest eller bedst udstyr til at brygge øl med. Det udstyr må du finde og læse om et andet sted.

Men for dem der gerne vil have ideer, så læs blot videre. Måske der er nogle ideer du kan bruge ud fra den måde jeg har valgt at sammensætte mit udstyr på - og jeg er modtagelig for de ideer. Så skriv hvis du får en idé du tror jeg kan bruge.
 


Her er der beskrivelser af det vigtigste af mit brygudstyr.

For at se mere udførlige beskrivelser: Klik på billeder eller overskrifterne herunder.

Gasgruekedel

En Derby gasgruekedel i rustfrit stål, som jeg bruger til at mæske og koge urt i. Jeg har fået lavet et system, med en indsatssi, så jeg kan køre hele brygprocessen i gruekedlen...

 
Indsatssi

En indsatssi til Gasgruekedlen mulliggør at der mæskes malt og sparges i gasgruekedlen.....

 
Maltmølle

Min maltmølle er en CrankandStein 3D, som jeg har lavet en base og tragt til...

 
Lautertun

Min lautertun har jeg lavet af 2 stk. 30 liters brygspande...

 
Brygspande

Jeg bruger mest mine to 60 liters brygspande til at gære øllet i ...

 
Magnetomrører

Til at opdyrke gær og lave gærstartere bruger jeg en magnetomrører....

 
Pumpe

En Grundfos pumpe jeg vil bruge til at mæske og sparge....

 
Kommende planer

Lidt om de kommende planer og projekter...

 
... og alt det løse

Nogle af de andre udstyrsdele, der indgår i selve brygningen. Herunder chillere, måleudstyr og forskelligt grej ....
 


Mange dele af mit brygudstyr er hjemmelavede, eller ændret ved hjælp af fagfolk og venner. Men det kan der læses meget mere om under "Gør det selv".


Startside Gasgruekedel Indsatssi til gasgrukedlen Maltmølle Lautertun Brygspande Alt det løse brygudstyr Magnetomrører Grundfos pumpe Kommende planer

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

history of jordan 6s michael kors outlet Michael Kors Outlet jordan 6 history of jordan beats by dre cheap jordan 3 sport blue louis vuitton outlet sport blue 6s cheap jordans kate spade outlet louis vuitton outlet coach outlet online kate spade outlet coach factory outlet sport blue 3s jordan retro 11 kate spade diaper bag louis vuitton outlet jordans for sale history of jordan 6s coach outlet online coach outlet lebron 12 coach outlet online Louis Vuitton Outlet retro jordans for sale cheap jordans louis vuitton outlet beats by dre outlet jordan 3 sport blue jordan 6 sport blue sport blue 3s sport blue 3s history of jordan 6s louis vuitton outlet retro jordans for sale michael kors outlet Kate Spade Diaper Bag louis vuitton outlet louis vuitton outlet