[LaC - Brew Forsiden]        Brygning  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Håndbrygning.

Når man vil brygge sit eget øl, griber man fat i nogle meget gamle traditioner, som i princippet ikke har ændret sig meget gennem menneskehedens udvikling. For vi har næsten brygget øl lige så længe som vi mennesker har eksisteret. Vi har bare de sidste 50 år i stigende grad ladet det gamle lokalhåndværk overgå til større og større bryggerimaskiner. Men med det for øjeblikket omsiggribende fokus på godt øl, tager flere og flere det gamle håndværk op igen. Og godt for det. De mange mikrobryggerier der er opstået i kraft af succesrige håndbryggere er med til at fremme kvaliteten og udbudet i et omfang, så selv de store etablerede bryggerier må give efter og kaste sig ud i forsøg på at lave lige så godt øl.

Herunder er der korte introduktioner til forskellige emner omkring nogle af facetterne ved håndbrygningen. Hver introduktion følges af mulighed for at klikke på et link om emnet.

Introduktioner:

  1. Hvordan kan der brygges?
  2. Programmer og software.
  3. Opskrifter.
  4. Vandkvalitet.
  5. Humle.
  6. Ingredienser - malt, humle, vand mm.

Hvordan brygger man så øllet?

Der findes utallige måder at brygge øl på. Jeg vil her forsøge at beskrive hvordan man kan gribe det an, ved at gennemgår nogle af de mest benyttede måder at brygge sit eget øl. Men det kan du læse meget mere om her under bryggemåder.


Programmer og software

Når der brygges all-grain er en opskrift næsten uundværlig. Jeg har indtil for nylig primært brugt haandbryg.dk's udmærkede værktøj beercalc. Men der findes mange andre rigtigt gode redsakber til at hjælpe med at beregne en god opskrift, samt andre ting i forbindelse med brygningen. Det vil jeg beskrive her.


Opskrifter

Jeg vil lave en samling af eksempler på de opskrifter jeg kan anbefale. Nogle af dem er modificerede brygkits, som jeg har vurderet er blevet bedre end gennemsnittet. Andre er all-grain. Se opskrifterne her.


Vandkvalitet

I øl er der som i næsten alle ting primært vand. Vandets kvalitet har betydning for mange ting i forbindelse med brygningen. Læs lidt mere om vandet her: Vandkvalitet


Humle

Humlen ligger som bekendt begravet. Jeg fandt gennem forbindelser på Fanø en gammel humle begravet på østsiden af øen. Læs mere om humlen her: Humle fra Fanø


Ingredienser - malt, humle, vand mm.

Her til sidst, men så absolut ikke mindst, så kan man ikke lave øllet uden ingredienser. Du kan læse om de forskellige ingredienser her under ingredienser.

Startside Bryggemetoder Vandkvalitet Humle Bryggesoftware Ingredienser

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

michael kors outlet jordan 6 sport blue coach outlet online sport blue 6s retro jordans sport blue 6s michael kors outlet cheap louis vuitton beats by dre outlet louis vuitton outlet sport blue 3s jordan 6 history of jordan michael kors outlet jordan 3 sport blue sport blue 3s Nike KD VII michael kors outlet louis vuitton outlet kate spade outlet beats by dre outlet Kate Spade Diaper Bag jordans for sale jordan 6 sport blue michael kors outlet foamposites black suede louis vuitton outlet jordan 6 history of jordan cheap jordans michael kors outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet Kate Spade Diaper Bag jordan 3 sport blue louis vuitton outlet coach outlet online jordan 3 sport blue history of jordan 6s michael kors outlet