|
Gå hurtigt til: Siderne er optimeret til 1280 x 800
Bryggeriets motto: Både bryg og drik med
omtanke!
|
Håndbrygning.Når man vil brygge sit eget øl, griber man fat i nogle meget gamle traditioner, som i princippet ikke har ændret sig meget gennem menneskehedens udvikling. For vi har næsten brygget øl lige så længe som vi mennesker har eksisteret. Vi har bare de sidste 50 år i stigende grad ladet det gamle lokalhåndværk overgå til større og større bryggerimaskiner. Men med det for øjeblikket omsiggribende fokus på godt øl, tager flere og flere det gamle håndværk op igen. Og godt for det. De mange mikrobryggerier der er opstået i kraft af succesrige håndbryggere er med til at fremme kvaliteten og udbudet i et omfang, så selv de store etablerede bryggerier må give efter og kaste sig ud i forsøg på at lave lige så godt øl. Herunder er der korte introduktioner til forskellige emner omkring nogle af facetterne ved håndbrygningen. Hver introduktion følges af mulighed for at klikke på et link om emnet. Introduktioner:
Hvordan brygger man så øllet?Der findes utallige måder at brygge øl på. Jeg vil her forsøge at beskrive hvordan man kan gribe det an, ved at gennemgår nogle af de mest benyttede måder at brygge sit eget øl. Men det kan du læse meget mere om her under bryggemåder. Programmer og softwareNår der brygges all-grain er en opskrift næsten uundværlig. Jeg har indtil for nylig primært brugt haandbryg.dk's udmærkede værktøj beercalc. Men der findes mange andre rigtigt gode redsakber til at hjælpe med at beregne en god opskrift, samt andre ting i forbindelse med brygningen. Det vil jeg beskrive her. OpskrifterJeg vil lave en samling af eksempler på de opskrifter jeg kan anbefale. Nogle af dem er modificerede brygkits, som jeg har vurderet er blevet bedre end gennemsnittet. Andre er all-grain. Se opskrifterne her. VandkvalitetI øl er der som i næsten alle ting primært vand. Vandets kvalitet har betydning for mange ting i forbindelse med brygningen. Læs lidt mere om vandet her: Vandkvalitet HumleHumlen ligger som bekendt begravet. Jeg fandt gennem forbindelser på Fanø en gammel humle begravet på østsiden af øen. Læs mere om humlen her: Humle fra Fanø Ingredienser - malt, humle, vand mm. Her til sidst, men så absolut ikke mindst, så kan man ikke lave øllet uden ingredienser. Du kan læse om de forskellige ingredienser her under ingredienser. |
Anbefaling: Læs mere under
links.
|
Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette
Websted fra feedbacksiden.
|