[LaC - Brew Forsiden]        Humle  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Humle.

Det er en udbredt misforståelse ude i det danske land, at øl brygges på humle. Øl brygges på malt. Men humlen har nogle egenskaber, der gør at det gør øllet holdbart og giver det dets karakteristiske bitre smag. Her på siden beskrives primært Fanøhumlen og humlehaven. Men jeg har også en havehumle, som gror ved mit hus inde i Nordby, Fanø, samt en humlehave på nogle lånte m2 i mine forældres have i Ribe.

Menuen herunder giver let adgang til de andre sider omkring humle:

Humle Humle til brygning Havehumlen Humlehøst 2008 Høst Fanø 2008 Humlehaven 2009

Helt nye Fanø humleplanter er på vej.

Fanø humlen.

Jeg har i nogle af min bryg benyttet en humle, som gror ved et ældre hus på østsiden af Fanø. Huset er nu i brug som sommerhus, men humlen ser ud til at være temmelig gammel. Den har et ret stort rodnet (ca. ½ - 1 m2). Og (over)lever i det omblæste landskab ved at klynge sig til et par fyrrebuske, som vokser ved den klit huset er bygget ved.

Jeg har fået adgang til humlen, da huset ejes af en ven til mine svigerforældre.

Da høsten 2008 skulle i hus havde jeg kameraet med. Det kom der en lille række billeder ud af, hvor man kan se humlen gro i klitten, samt få en fornemmelse af hvor tæt på vadehavet på Østfanø den lever sit liv. Se disse billeder her under Høst af Fanøhumlen 2008.

Min oplevelse af humle til brygning er at den er ret bitter, men giver en rund humlesmag til øllet. Jeg har udelukkende benyttet den til smagshumling i mit eget øl. Min vurdering af bitterheden kommer fra den kraftig duft og den eksem både jeg og min svigerfar pådrog os ved at plukke nogle hundrede gram forrige år.

Jeg har nu fået lov at grave nogle små rodstykker med nye skud ud fra planten. Dem har jeg sat i potter ved mit hjem, for senere udplantning.

Jeg forestiller mig at planten oprindeligt er blevet benyttet til brygning i det lille hus, som har ligget helt ene i klitterne, på kanten af vadehavet  ind mod Jylland.

Jeg har haft kontakt til Gitte K. Bjørn, og har sendt hende et par rhizomer med skud, som hun så vil inddrage i projektet "Dansk Humle". Det bliver meget spændende at høre hvad hun finder ud af omkring denne humles kvaliteter.

Stiklinger af min havehumle, som jeg også før har brygget med.

Humle have

Jeg har fået overtalt mine forældre i Ribe til at måtte benytte et stykke af deres nedlagte køkkenhave til at lave en lille humlehave. Der er meget bedre muligheder for humledyrkning dernede. (Læ, muld osv.) Men der følger mere om dette projekt senere. Se om humlehaven her: Humlehaven i billeder.

Billede fra Humlehaven 27. maj 2008
Den lille plante er en Winge 2, og den store er Fanøhumlen

 

Billede fra Humlehaven 27. maj 2008
Der plantes lidt flere humleplanter ud.

Bemærk: Der er flere billeder af humleplanterne og projektet med humlehaven i fotogalleriet.

Startside Op


 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

louis vuitton outlet sport blue 3s sport blue 3s retro jordans louis vuitton outlet jordan 6 history of jordan jordan 3 sport blue michael kors outlet coach factory outlet foamposites for sale louis vuitton outlet retro jordans nike kd 7 coach outlet online louis vuitton outlet sport blue 6s Sport Blue 6s jordan shoes jordan 6 history of jordan louis vuitton outlet cheap jordans louis vuitton outlet history of jordan 6s cheap jordan shoes foamposites for sale michael kors outlet retro jordans louis vuitton outlet Kate Spade Diaper Bag louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet coach outlet online jordan retro 11 sport blue 6s beats by dre outlet jordans for sale foamposites sport blue 3s sac louis vuitton michael kors outlet