|
Gå hurtigt til: Siderne er optimeret til 1280 x 800
Bryggeriets motto: Både bryg og drik med
omtanke!
|
All-Grain brygning.Brygning med All-grain betyder, at der brygges på basis af "Kun-korn". Det vil sige at brygningen sker ved at maltet korn. Oftest er dette primært bygkorn, men det kan være næsten alle typer maltet korn. Men det kan også være umaltede korn, som er valsede. Det maltede korn bliver valset og mæsket ved forskellige temperaturer. Derved opløses og opbrydes de sukkerstrenge, som malten indeholdes. Temperaturen der mæskes ved er medbestemmende for hvordan sukkeret opbrydes. Selve opbrydningens sker ved at nogle forskellige enzymer, som også er til stede i malten, kan nedbryde eller klippe sukkerstrengene over. Dette gør de forskellige enzymer forskelligt ved forskellige temperaturer. Dette vil du kunne læse mere i i artiklen Trinmæskningens Videnskab, som jeg har oversat fra amerikansk.
Men dybest set er All-grain brygning en temmelig simpel proces der, som ovenstående beskrivelse viser, meget let kan gøres kompliceret hvis den skal beskrives ud i mindste detalje. Som jeg beskrev på siden, bryggemetoder, så er det "bare malt, der blødes op... osv. Du kan læse hele dette afsnit ved at klikke her; Bryggemetoder. Jeg vil her vælge at dele processen ind i næsten samme grundtemaer, som John Palmer lægger i sin forsimplede beskrivelse af brygning. Dvs. at du kan læse om All-grain brygning i følgende temaer ved at klikke på hvert af punkterne nederst på denne side. Forberedelser: Men inden du går i gang med dette, er der nogle ting, du skal have afklaret:
Når du har foretaget dig disse indledende øvelser, kan du gå videre med selve brygprocessen herunder. Brygningen:
DENNE SIDE ER STADIG UNDER KONSTRUKTION derfor virker disse link endnu ikke alle. Du må indtil videre prøve dig frem. Indtil videre henvises i stedet til denne engelske side:
How to brew.
|
Anbefaling: Læs mere under
links.
|
Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette
Websted fra feedbacksiden.
|