[LaC - Brew Forsiden]        Gør det selv  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Gør det selv: Hvordan det kan gøres - eller ikke gøres?

Her vil kommer en række indslag om hvordan jeg har lavet forskelligt udstyr til mit bryggeri. Mest til inspiration for at andre kan tage stilling til at gøre eller ikke gøre som jeg. Jeg pynter derfor ikke på noget, men beskriver også der hvor jeg lavede fejl. Det kan aldrig skade at vide hvor noget kan gå galt.

Jeg har planer om flere projekter til siden her, idet jeg vil beskrive og fotografere i det omfang jeg kan overkomme det. Så den interesserede kan jo kigge forbi her en gang imellem.

Klik på enten billede eller overskrifter herunder, for at komme til beskrivelserne af hvordan jeg har gjort, for at få noget brygudstyr, som jeg kan bruge.


Hvor jeg i billeder og ord beskriver hvordan jeg lavede en enkel og håndterbar base til møllen, samt satte en bore/røremaskine til at drive den.

 


 

 

Hvor der ligeledes i billeder og ord beskrives hvordan jeg lavede en tragt, der passer til møllen.

 


En defekt Cornelius gennemstrømskøler restaureres.
 
Her beskriver jeg projektet omkring restaurering af min fadølskøler.


Ny hane på rustfri gasgruekedel
 
Min gasgruekedel skulle have en ny hane for at kunne bruge den sammen med pumpe og slanger.


Grundfospumpe monteres som mæskepumpe
 
En grundfos industripumpe jeg fik monteret, således at den fungerer som mæskepumpe.

 

Syrefast net i indsatssien
 
Et stykke syrefast net skæres til, så det kan monteres i indsatssien.

 

 

 

Spargeringen "Svanen"

Til at sprede urten ud over toppen af mæsken har jeg lavet en spargering af kobberrør.

For at kunne sparge og dermed føre spargeringen ned i gasgruedlen ville jeg ikke ofre mit originale låg, ved at lave huller i det. Jeg har derfor lavet et låg med mulighed for netop dette.

Indsatssien med mæsk kan være en mere end almindeligt tung sag. Den vil under spargningen skulle hæves ud af gruekedlen. Til dette har jeg fået lavet et hejsestativ.

 

Spargevandskoger

Når der sparges eller eftergydes skal der bruges en del varmt vand. Jeg har lavet dette system med et gasblus med gryde på et stativ med hjul.

 


Hjul monteres på en gasgruekedel

 
For lettere at kunne flytte rundt på gruekedlen før, under og efter brygning har jeg monteret hjul på den. Trist jeg skulle nå at tabe den før jeg fik dette projekt lavet...


 • En Frugtpresse laves til ciderbrygning
 •  
  En overordentlig stor æblehøst her i 2008 har gjort at jeg har fået adgang til rigtigt mange æbler. For at kunne presse disse til saft har jeg lavet en saftpresse. Saften skulle gerne kunne blive til både juice og cider...

   

   

   
  Der kommer flere "Hvordan det kan gøres" sider senere.....

 • Startside Grundfospumpen som mæskepumpe Spargevand Restaurering af fadølskøleren Tragt til Crankandstein Motorisering af Crankandstein 3D Ny hane på gasgruekedlen Spargeringen Spargelåg Hejsestativ til indsatssien Hjul på en gasgruekedel Syrefast net til indsatssien Saft/Frugtpresse

 •  

   

  Translate? Google translate

  Übersetzen?Google translate

  Anbefaling:

  AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
  Easy eBay bid sniper solutions

  Læs mere under links.
   

   

  [Lars Reinholdt Christensen]


   

  Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
  Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
  Senest opdateret: 10. april 2011

   

  jordan 6 sport blue legend blue 11s louis vuitton outlet jordan retro 11 legend blue jordan 6 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet beats by dre outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordans foamposites for sale louis vuitton outlet history of jordan 6s jordan 3 sport blue louis vuitton outlet foamposites black suede Louis Vuitton Outlet kate spade outlet sport blue 6s jordan 6 history of jordan kate spade outlet sport blue 3s cheap jordan shoes beats by dre cheap louis vuitton outlet louis vuitton outlet beats by dre outlet cheap jordans jordan 6 history of jordan beats by dre outlet kate spade handbags louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 3 sport blue retro jordans Cheap Oakley Sunglasses sport blue 6s louis vuitton outlet jordan 3 sport blue