[LaC - Brew Forsiden]        Rengøring  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Rengøring.

Når der skal brygges er det helt essentielt at der er nærmest klinisk rent i omgivelserne omkring brygningen, og de redskaber, gryder og andet, som på en eller anden måde kommer i berøring med urten. Dette gør sig især gældende fra omkring 5 - 10 minutter før urtens afkøling sættes i gang. Dvs. at evt. måleredskaber, pipetter, chiller, hævert og gærtanke med gærlås osv alt sammen er gjort rent inden da. Det samme gør sig gældende når øllet skal flaskes eller tappes på fade. Dette kan der læses mere om her under "øllet flaskes".

Dette her lyder ikke som den store opgave, men det er alligevel det, som jeg har oplevet er en af de største opgaver ved selve brygningen. For det tager tid at få gjort alt ordentligt rent. Og det er mere end godt gammeldags træls at bruge en dag på at brygge og så opdage at en eller anden lille dims har været inficeret. Og at man nu står med et bryg, som derfor er inficeret.

Generelt kan der skelnes mellem rengøring og desinfektion. Det er nemlig slet ikke det samme. Rengøring er det man gør ved at vaske op og fysisk fjerne alle urenheder og snavs fra både brygudstyret og omgivelserne. Desinfektionen er en kemisk rengøring af de ting, der kommer i kontakt med urten eller øllet. Desinfektionen fjerner alle de mikroskopiske bakterier og urenheder, som kan inficere vores øl. 

Først findes alle redskaber, gryder og ingredienser frem. Derefter skal der gøres rent, hvor der skal brygges. Jeg gør dette med almindeligt uparfumeret opvaskemiddel, og tørrer efter med en fugtig klud dyppet i en let Iodofor-opløsning. Iodofor er et jodbaseret middel til desinficering. Alle redskaber bliver også lige rengjort på sammen måde. Dvs. termometer, öchslevægt, mv.

Chilleren desinficeres ved at lade den koge med 5 - 10 minutter sidst i urtkogningen.

Jeg har altid en skål eller balje med Iodofor stående, mens jeg brygger. Den rengør jeg løbende forskelligt måleudstyr mv. med, ligesom jeg også holder mine hænder og arme rene med iodoforen. Opløsningen jeg bruger er så mild, at den ikke kræver afskylning inden kontakt med urten. Ofte skyller jeg dog i rent vand fra hanen alligevel.

 


Startside Op All-Grain brygning Bryg med ekstrakt Rengøring Brygkits

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

michael kors outlet louis vuitton outlet nike kd vii louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet coach outlet online sport blue 6s coach outlet online Kate Spade Outlet jordan 6 sport blue retro jordans louis vuitton outlet history of jordan 6s Lebron 11 foamposites for sale louis vuitton uk sport blue 6s Lebron 11 history of jordan 6s jordan 6 sport blue retro jordans for sale jordan 6 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet history of jordan 6s louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet louis vuitton outlet coach outlet sport blue 6s louis vuitton outlet sport blue 3s sport blue 6s sport blue 6s jordan 3 sport blue cheap jordan shoes concord 11s michael kors outlet