Gå hurtigt til:
Siderne er optimeret til
1280 x 800
Bryggeriets motto:
Både bryg og drik med
omtanke!
| |
Dark Triticum |
Dunkelweizen |
Type:
All Grain |
Date: 22-07-2008 |
Batch Size:
48,00 L |
Brewer:
Lars Reinholdt Christensen |
Boil Size: 58,24 L |
Asst Brewer: Søren Tygesen, Frank Helsinghoff, Rene Vaabengaard |
Boil Time: 60 min |
Equipment: Gasgruekedel med indsatssi |
Taste Rating(out of 50): 35,0 |
Brewhouse Efficiency: 78,00 |
Taste Notes: |
|
Ingredients |
Amount |
Item |
Type |
% or IBU |
6,00 kg |
Wheat Malt, Pale (3,0 EBC) |
Grain |
53,57 % |
4,00 kg |
(Castlemalting) Pale Ale (8,0 EBC) |
Grain |
35,71 % |
1,00 kg |
(Weyermann) Caramunich II (120,0 EBC) |
Grain |
8,93 % |
0,20 kg |
(Weyermann) Carafa Special III (1400,0 EBC) |
Grain |
1,79 % |
50,00 gm |
Tettnang [4,50 %] (60 min) |
Hops |
9,8 IBU |
25,00 gm |
Fanø Humle [2,00 %] (30 min) |
Hops |
1,7 IBU |
40,00 gm |
Tettnang [4,50 %] (30 min) |
Hops |
6,1 IBU |
70,00 gm |
Fanø Humle [2,00 %] (10 min) (Aroma Hop-Steep) |
Hops |
- |
1 Pkgs |
Hefeweizen Ale (White Labs #WLP300) [Starter 2000 ml] |
Yeast-Wheat |
|
|
|
Beer Profile |
Est Original
Gravity:
1,055 SG |
Measured Original Gravity:
1,053 SG |
Est Final Gravity: 1,014 SG |
Measured Final Gravity: 1,020 SG |
Estimated Alcohol by Vol: 5,40 % |
Actual Alcohol by Vol: 4,30 % |
Bitterness: 17,6 IBU |
Calories: 508 cal/l |
Est Color: 36,7 EBC |
Color: |
|
Mash Profile |
Mash Name:
Temperature Mash, 2 Step, Medium Body |
Total Grain Weight:
11,20 kg |
Sparge Water:
44,23 L |
Grain Temperature:
22,2 C |
Sparge Temperature:
75,6 C |
TunTemperature:
22,2 C |
Adjust Temp for Equipment:
FALSE |
Mash PH:
5,4 PH |
|
Temperature Mash, 2 Step, Medium Body
Step Time |
Name |
Description |
Step Temp |
30 min |
Protein Rest |
Add 29,21 L of water at 54,0 C |
50,0 C |
60 min |
Saccharification |
Add 0,02 L of water and heat to 67,8 C over 15 min |
67,8 C |
10 min |
Mash Out |
Heat to 75,6 C over 10 min |
75,6 C |
|
|
Mash Notes: Two step profile with a protein rest for mashes with unmodified grains or adjuncts. Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash. |
Carbonation and
Storage |
Carbonation Type:
Corn Sugar |
Volumes of CO2:
2,4 |
Pressure/Weight:
271,9 gm |
Carbonation Used:
- |
Keg/Bottling Temperature:
15,6 C |
Age for:
28,0 days |
Storage Temperature:
11,1 C |
|
|
Notes |
Et udkast. Skal redigeres færdigt. Omstukket d. 3/8 2008. Gravity er da 1027, hvilken er en del for højt for stilen. Vi har haft en temmelig varm periode, så den har gæret ved ca. 24 - 25 C. Jeg havde håbet at dette ville give øllet lidt mere "banan" fra gæren. Har læst at andre mener at denne gær har en manglende banansmag. Andetsteds har jeg så læst at jo højere weizen gæres jo mere banan. Om dette her nu har betydet at øllet ikke vil gære nok ned er så spørgsmålet. Smagen er faktisk helt fin og har klare noter af en weizen. Efter omstikning kom der igen gang i gæraktiviteten, så der er håb forude nu temp også er nede igen.
21/8 2008 Carboneret med muscovado rørsukker. 19 liter på fad med 150 gr sukker. 26 liter på flaske med 230 gr sukker. Carbonering sigter efter 2,9 i co2 |
Created with
BeerSmith |
| |
Translate? Google translate
Übersetzen?Google translate
Anbefaling:
Læs mere under
links.
|