[LaC - Brew Forsiden]        Dark Triticum  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Dark Triticum
Dunkelweizen

 

Type: All Grain

Date: 22-07-2008

Batch Size: 48,00 L

Brewer: Lars Reinholdt Christensen
Boil Size: 58,24 L Asst Brewer: Søren Tygesen, Frank Helsinghoff, Rene Vaabengaard
Boil Time: 60 min Equipment: Gasgruekedel med indsatssi
Taste Rating(out of 50): 35,0 Brewhouse Efficiency: 78,00
Taste Notes:
 

Ingredients

Amount Item Type % or IBU
6,00 kg Wheat Malt, Pale (3,0 EBC) Grain 53,57 %
4,00 kg (Castlemalting) Pale Ale (8,0 EBC) Grain 35,71 %
1,00 kg (Weyermann) Caramunich II (120,0 EBC) Grain 8,93 %
0,20 kg (Weyermann) Carafa Special III (1400,0 EBC) Grain 1,79 %
50,00 gm Tettnang [4,50 %] (60 min) Hops 9,8 IBU
25,00 gm Fanø Humle [2,00 %] (30 min) Hops 1,7 IBU
40,00 gm Tettnang [4,50 %] (30 min) Hops 6,1 IBU
70,00 gm Fanø Humle [2,00 %] (10 min) (Aroma Hop-Steep) Hops -
1 Pkgs Hefeweizen Ale (White Labs #WLP300) [Starter 2000 ml] Yeast-Wheat

 

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,055 SG

Measured Original Gravity: 1,053 SG
Est Final Gravity: 1,014 SG Measured Final Gravity: 1,020 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,40 % Actual Alcohol by Vol: 4,30 %
Bitterness: 17,6 IBU Calories: 508 cal/l
Est Color: 36,7 EBC Color:
Color
 

Mash Profile

Mash Name: Temperature Mash, 2 Step, Medium Body Total Grain Weight: 11,20 kg
Sparge Water: 44,23 L Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 75,6 C TunTemperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE Mash PH: 5,4 PH
 

Temperature Mash, 2 Step, Medium Body
Step Time Name Description Step Temp
30 min Protein Rest Add 29,21 L of water at 54,0 C 50,0 C
60 min Saccharification Add 0,02 L of water and heat to 67,8 C over 15 min 67,8 C
10 min Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C

 
Mash Notes: Two step profile with a protein rest for mashes with unmodified grains or adjuncts. Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash.

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Corn Sugar Volumes of CO2: 2,4
Pressure/Weight: 271,9 gm Carbonation Used: -
Keg/Bottling Temperature: 15,6 C Age for: 28,0 days
Storage Temperature: 11,1 C  
 

Notes

Et udkast. Skal redigeres færdigt.
Omstukket d. 3/8 2008. Gravity er da 1027, hvilken er en del for højt for stilen. Vi har haft en temmelig varm periode, så den har gæret ved ca. 24 - 25 C. Jeg havde håbet at dette ville give øllet lidt mere "banan" fra gæren. Har læst at andre mener at denne gær har en manglende banansmag. Andetsteds har jeg så læst at jo højere weizen gæres jo mere banan. Om dette her nu har betydet at øllet ikke vil gære nok ned er så spørgsmålet.
Smagen er faktisk helt fin og har klare noter af en weizen. Efter omstikning kom der igen gang i gæraktiviteten, så der er håb forude nu temp også er nede igen.

21/8 2008 Carboneret med muscovado rørsukker. 19 liter på fad med 150 gr sukker. 26 liter på flaske med 230 gr sukker.
Carbonering sigter efter 2,9 i co2

Created with BeerSmith

 

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011