[LaC - Brew Forsiden]        LaC - Brew: Esbjerg Håndbryggerlaugs Pale Ale  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

LaC - Brew: Esbjerg Håndbryggerlaugs Pale Ale
Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale)

 

Type: All Grain

Date: 23-03-2008

Batch Size: 47,00 L

Brewer: Lars Reinholdt Christensen
Boil Size: 61,13 L Asst Brewer:
Boil Time: 60 min Equipment: Gasgruekedel
Taste Rating(out of 50): 35,0 Brewhouse Efficiency: 88,50
Taste Notes:
 

Ingredients

Amount Item Type % or IBU
10,07 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 93,02 %
0,76 kg Caramunich II (Weyermann) (120,0 EBC) Grain 6,98 %
21,50 gm Goldings, East Kent [6,70 %] (Dry Hop 4 days) Hops -
81,50 gm Goldings, East Kent [6,70 %] (60 min) Hops 23,5 IBU
40,00 gm Goldings, East Kent [6,70 %] (20 min) Hops 7,0 IBU
45,00 gm Goldings, East Kent [6,70 %] (5 min) Hops 2,6 IBU
3,00 gm Yeast Nutrient (Boil 5,0 min) Misc
10,85 gm Baking Soda (Mash 60,0 min) Misc
19,52 gm Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 min) Misc
47,00 gm Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 min) Misc
65,00 L Fanø Vand nærmet Burton on Trent Water
2 Pkgs SafAle English Ale (DCL Yeast #S-04) Yeast-Ale

 

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,064 SG

Measured Original Gravity: 1,064 SG
Est Final Gravity: 1,017 SG Measured Final Gravity: 1,017 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,20 % Actual Alcohol by Vol: 6,14 %
Bitterness: 33,1 IBU Calories: 612 cal/l
Est Color: 18,0 EBC Color:
Color
 

Mash Profile

Mash Name: Temperature Mash, 2 Step, Light Body Total Grain Weight: 10,83 kg
Sparge Water: 43,73 L Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 75,6 C TunTemperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE Mash PH: 5,4 PH
 

Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Step Time Name Description Step Temp
30 min Protein Rest Add 28,24 L of water at 54,0 C 50,0 C
75 min Saccharification Heat to 65,6 C over 15 min 65,6 C
10 min Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C

 
Mash Notes: Two step profile with a protein rest for mashes with unmodified grains or adjuncts. Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash.

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Corn Sugar Volumes of CO2: 2,0
Pressure/Weight: 190,8 gm Carbonation Used: -
Keg/Bottling Temperature: 15,6 C Age for: 28,0 days
Storage Temperature: 11,1 C  
 

Notes

Denne øl er brygget med henblik på at kunne lave en sammenligning i Esbjerg Håndbryggerlaug.

Fra oplægget til brygningen:

Esbjerg Håndbryggerlaugs Pale Ale


Mæskningstemperatur(er) Se Ovenfor

Rehydrering af gæren Ja

Hvis starter (Ja) (Hvis ja så beskriv hvad du gjorde)

Jeg kogte 50 gr. medium spraymalt med 3 dl vand i 1L erlenmeyerkolbe, kølede den i køleskabet men jeg mæskede og kogte urten. Da den var kølet ned til 20C rehydrerede jeg gæren heri. Så en reel starter var det ikke.

Liter urt ved gæringen begyndelse 47

Urtens vægtfylde OG 1064 (Husk temperaturkorrektion)

Gæringstemperatur 18 - 21 Urtens temperatur da gæren blev tilsat 23

Gæringens længde Primær: 4 dage. Sekundær:

Antal omstikninger 1
Dato(er) for omstikninger 27/3 Gravity målt med Refraktometer til 8,8 Brix Korrigeret med Beersmith til 1017, ved at indtaste OG til 1064. Omstikning til gærtank med carboneringsukker lige før flaskning.

Tappedato ----

Endelige mængde øl ----

Øllets vægtfylde FG ---- (Husk temperaturkorrektion)


Opskrift:

93 % Weyermann Pale Ale Malt (noter den anvendte mængde)
7 % Weyermann Caramunich II (noter den anvendte mængde)
35 IBU med East Kent Goldings fordelt efter eget ønske (noter mængder og kogetider) Desværre lavede jeg en lille fejl, og fik ikke den aller sidste kogehumle tilsat i rette tid. Valget blev at give den lidt kortere tid, og så tørhumle lidt.
Safale English Ale S-04 (noter den anvendte mængde) 2 PK.
Karbonering 2,0 vol.

Evt. andre tilsætninger som salte, klaring, syre mm.


Øllet skal brygges omkring 1 april plus/minus 1 uge. (Udvidet til at inkludere påsken).


 

 

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011