Gå hurtigt til:
Siderne er optimeret til
1280 x 800
Bryggeriets motto:
Både bryg og drik med
omtanke!
| |
LaC - Brew: Esbjerg Håndbryggerlaugs Pale Ale |
Extra Special/Strong Bitter (English Pale Ale) |
Type:
All Grain |
Date: 23-03-2008 |
Batch Size:
47,00 L |
Brewer:
Lars Reinholdt Christensen |
Boil Size: 61,13 L |
Asst Brewer: |
Boil Time: 60 min |
Equipment: Gasgruekedel |
Taste Rating(out of 50): 35,0 |
Brewhouse Efficiency: 88,50 |
Taste Notes: |
|
Ingredients |
Amount |
Item |
Type |
% or IBU |
10,07 kg |
Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) |
Grain |
93,02 % |
0,76 kg |
Caramunich II (Weyermann) (120,0 EBC) |
Grain |
6,98 % |
21,50 gm |
Goldings, East Kent [6,70 %] (Dry Hop 4 days) |
Hops |
- |
81,50 gm |
Goldings, East Kent [6,70 %] (60 min) |
Hops |
23,5 IBU |
40,00 gm |
Goldings, East Kent [6,70 %] (20 min) |
Hops |
7,0 IBU |
45,00 gm |
Goldings, East Kent [6,70 %] (5 min) |
Hops |
2,6 IBU |
3,00 gm |
Yeast Nutrient (Boil 5,0 min) |
Misc |
|
10,85 gm |
Baking Soda (Mash 60,0 min) |
Misc |
|
19,52 gm |
Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 min) |
Misc |
|
47,00 gm |
Gypsum (Calcium Sulfate) (Mash 60,0 min) |
Misc |
|
65,00 L |
Fanø Vand nærmet Burton on Trent |
Water |
|
2 Pkgs |
SafAle English Ale (DCL Yeast #S-04) |
Yeast-Ale |
|
|
|
Beer Profile |
Est Original
Gravity:
1,064 SG |
Measured Original Gravity:
1,064 SG |
Est Final Gravity: 1,017 SG |
Measured Final Gravity: 1,017 SG |
Estimated Alcohol by Vol: 6,20 % |
Actual Alcohol by Vol: 6,14 % |
Bitterness: 33,1 IBU |
Calories: 612 cal/l |
Est Color: 18,0 EBC |
Color: |
|
Mash Profile |
Mash Name:
Temperature Mash, 2 Step, Light Body |
Total Grain Weight:
10,83 kg |
Sparge Water:
43,73 L |
Grain Temperature:
22,2 C |
Sparge Temperature:
75,6 C |
TunTemperature:
22,2 C |
Adjust Temp for Equipment:
FALSE |
Mash PH:
5,4 PH |
|
Temperature Mash, 2 Step, Light Body
Step Time |
Name |
Description |
Step Temp |
30 min |
Protein Rest |
Add 28,24 L of water at 54,0 C |
50,0 C |
75 min |
Saccharification |
Heat to 65,6 C over 15 min |
65,6 C |
10 min |
Mash Out |
Heat to 75,6 C over 10 min |
75,6 C |
|
|
Mash Notes: Two step profile with a protein rest for mashes with unmodified grains or adjuncts. Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash. |
Carbonation and
Storage |
Carbonation Type:
Corn Sugar |
Volumes of CO2:
2,0 |
Pressure/Weight:
190,8 gm |
Carbonation Used:
- |
Keg/Bottling Temperature:
15,6 C |
Age for:
28,0 days |
Storage Temperature:
11,1 C |
|
|
Notes |
Denne øl er brygget med henblik på at kunne lave en sammenligning i Esbjerg Håndbryggerlaug.
Fra oplægget til brygningen:
Esbjerg Håndbryggerlaugs Pale Ale
Mæskningstemperatur(er) Se Ovenfor
Rehydrering af gæren Ja
Hvis starter (Ja) (Hvis ja så beskriv hvad du gjorde)
Jeg kogte 50 gr. medium spraymalt med 3 dl vand i 1L erlenmeyerkolbe, kølede den i køleskabet men jeg mæskede og kogte urten. Da den var kølet ned til 20C rehydrerede jeg gæren heri. Så en reel starter var det ikke.
Liter urt ved gæringen begyndelse 47
Urtens vægtfylde OG 1064 (Husk temperaturkorrektion)
Gæringstemperatur 18 - 21 Urtens temperatur da gæren blev tilsat 23
Gæringens længde Primær: 4 dage. Sekundær: Antal omstikninger 1 Dato(er) for omstikninger 27/3 Gravity målt med Refraktometer til 8,8 Brix Korrigeret med Beersmith til 1017, ved at indtaste OG til 1064. Omstikning til gærtank med carboneringsukker lige før flaskning.
Tappedato ----
Endelige mængde øl ----
Øllets vægtfylde FG ---- (Husk temperaturkorrektion)
Opskrift:
93 % Weyermann Pale Ale Malt (noter den anvendte mængde) 7 % Weyermann Caramunich II (noter den anvendte mængde) 35 IBU med East Kent Goldings fordelt efter eget ønske (noter mængder og kogetider) Desværre lavede jeg en lille fejl, og fik ikke den aller sidste kogehumle tilsat i rette tid. Valget blev at give den lidt kortere tid, og så tørhumle lidt. Safale English Ale S-04 (noter den anvendte mængde) 2 PK. Karbonering 2,0 vol.
Evt. andre tilsætninger som salte, klaring, syre mm.
Øllet skal brygges omkring 1 april plus/minus 1 uge. (Udvidet til at inkludere påsken).
|
| |
Translate? Google translate
Übersetzen?Google translate
Anbefaling:
Læs mere under
links.
|