[LaC - Brew Forsiden]        Fanø Cider 1  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Fanø Cider 1
Applewine

 

Type: Extract

Date: 07-09-2008

Batch Size: 19,00 L

Brewer: Lars Reinholdt Christensen
Boil Size: 24,64 L Asst Brewer:
Boil Time: 30 min Equipment: Gasgruekedel
Taste Rating(out of 50): 35,0 Brewhouse Efficiency: -
Taste Notes:
 

Ingredients

Amount Item Type % or IBU
5,00 gm Cellvit (Boil 0,0 min) Misc
5,00 gm Nutrisal (Boil 0,0 min) Misc
2,15 kg Æblesaft (2,0 EBC) Sugar 81,13 %
0,37 kg Muscovado Sugar, Light (15,8 EBC) Sugar 13,96 %
0,09 kg Muscovado Sugar, Dark (98,5 EBC) Sugar 3,40 %
0,04 kg Cane (Beet) Sugar (0,0 EBC) Sugar 1,51 %
1 Pkgs SafAle English Ale (DCL Yeast #S-04) Yeast-Ale

 

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,054 SG

Measured Original Gravity: 1,053 SG
Est Final Gravity: 1,014 SG Measured Final Gravity: 1,005 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,17 % Actual Alcohol by Vol: 6,26 %
Bitterness: 0,0 IBU Calories: 488 cal/l
Est Color: 7,9 EBC Color:
Color
 

Mash Profile

Mash Name: None Total Grain Weight: 19,00 kg
Sparge Water: - Grain Temperature: -
Sparge Temperature: - TunTemperature: -
Adjust Temp for Equipment: FALSE Mash PH: -
 

 
Mash Notes: -

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Corn Sugar Volumes of CO2: 2,4
Pressure/Weight: 107,6 gm Carbonation Used: -
Keg/Bottling Temperature: 15,6 C Age for: 28,0 days
Storage Temperature: 11,1 C  
 

Notes

Det første forsøg på ciderbrygning. Mængden er blevet bestemt af hvor mange æbler jeg kunne nå at presse i dag.
saften blev varmet op til 70 C. og holdt der i 10 minutter. Derefter blev temp sat op til 80 over 10 minutter, og hold der i endnu 10 minutter. Tilsat sukre og køle med kobberchiller, samt tilsat gærnæring og salte. Da gæren røg i var temp nede på 13 C, men den stiger nok i løbet af nogle timer.
Mit håb er at gæren som er godt flukkulerende vil bundfælle sig godt, og i den proces tage en del af urenhederne i mosten med sig. Samtidig er den medium i sin forgæringsgrad, og burde kunne lade lidt af sødmen blive tilbage i cideren. Jeg ønsker ikke en for sur cider. Derfor har jeg tilsat lidt sukker. Det skal ikke blive en æblevin.

Created with BeerSmith

 

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011