Gå hurtigt til:
Siderne er optimeret til
1280 x 800
Bryggeriets motto:
Både bryg og drik med
omtanke!
| |
Type:
Extract |
Date: 07-09-2008 |
Batch Size:
53,00 L |
Brewer:
Lars Reinholdt Christensen |
Boil Size: 62,93 L |
Asst Brewer: |
Boil Time: 30 min |
Equipment: Gasgruekedel |
Taste Rating(out of 50): 35,0 |
Brewhouse Efficiency: - |
Taste Notes: |
|
Ingredients |
Amount |
Item |
Type |
% or IBU |
2,20 kg |
Æblesaft (5,9 EBC) |
Extract |
21,89 % |
5,00 gm |
Cellvit (Boil 0,0 min) |
Misc |
|
5,00 gm |
Nutrisal (Boil 0,0 min) |
Misc |
|
5,00 gm |
Nutrisal (Boil 0,0 min) |
Misc |
|
8,00 gm |
Cellvit (Boil 0,0 min) |
Misc |
|
2,15 kg |
Æblesaft (25,0 EBC) |
Sugar |
21,39 % |
2,00 kg |
Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) |
Sugar |
19,90 % |
1,50 kg |
Sugar, Table (Sucrose) (2,0 EBC) |
Sugar |
14,93 % |
1,00 kg |
Brown Sugar, Light (15,8 EBC) |
Sugar |
9,95 % |
1,00 kg |
Cane (Beet) Sugar (0,0 EBC) |
Sugar |
9,95 % |
0,20 kg |
Milk Sugar (Lactose) (0,0 EBC) |
Sugar |
1,99 % |
2 Pkgs |
SafBrew Specialty Ale (DCL Yeast #T-58) |
Yeast-Ale |
|
|
|
Beer Profile |
Est Original
Gravity:
1,072 SG |
Measured Original Gravity:
1,088 SG |
Est Final Gravity: 1,019 SG |
Measured Final Gravity: 1,014 SG |
Estimated Alcohol by Vol: 7,04 % |
Actual Alcohol by Vol: 9,70 % |
Bitterness: 0,0 IBU |
Calories: 853 cal/l |
Est Color: 11,3 EBC |
Color: |
|
Mash Profile |
Mash Name:
None |
Total Grain Weight:
19,00 kg |
Sparge Water:
- |
Grain Temperature:
- |
Sparge Temperature:
- |
TunTemperature:
- |
Adjust Temp for Equipment:
FALSE |
Mash PH:
- |
|
|
|
Mash Notes: - |
Carbonation and
Storage |
Carbonation Type:
Corn Sugar |
Volumes of CO2:
2,4 |
Pressure/Weight:
300,3 gm |
Carbonation Used:
- |
Keg/Bottling Temperature:
15,6 C |
Age for:
28,0 days |
Storage Temperature:
11,1 C |
|
|
Notes |
Det andet forsøg på ciderbrygning. Et meget større bryg, som er sat til gæring af to omgange. med to dages mellemrum. Så der var godt gang i gæringen da sidste most røg i. Det har vist sig at være ekstremt svært at beregne hvor meget en faktisk OG ligger på. Jeg forsøgte at lave beregninger løbende her i BeerSmith, men disse holdt vist ikke stik. Ifølge mine beregninger har en faktisk OG ligget på 1088. Men her i Recipe View beregnes OG langt lavere. Jeg har en mistanke om at dette skyldes at mosten er et fiktivt tal indtastet for at opnå den OG den har i en given mænde. Når så der tilsættes andre sukre ændres dette forhold i den samlede mænde. (Måske?) Saften blev varmet op til 70 C. og holdt der i 10 minutter. Derefter blev temp sat op til 80 over 10 minutter, og hold der i endnu 10 minutter. Tilsat sukre og køle med kobberchiller, samt tilsat gærnæring og salte. Mit håb er at gæren som er godt flukkulerende vil bundfælle sig godt, og i den proces tage en del af urenhederne i mosten med sig. Samtidig er den medium i sin forgæringsgrad, og burde kunne lade lidt af sødmen blive tilbage i cideren. Jeg ønsker ikke en for sur cider. Derfor har jeg tilsat lidt sukker. Det skal ikke blive en æblevin.
|
Created with
BeerSmith |
| |
Translate? Google translate
Übersetzen?Google translate
Anbefaling:
Læs mere under
links.
|