[LaC - Brew Forsiden]        Smoked thesis Porter  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Smoked thesis Porter
Other Smoked Beer

 

Type: All Grain

Date: 21-02-2009

Batch Size: 55,00 L

Brewer: Lars Reinholdt Christensen
Boil Size: 66,25 L Asst Brewer: Per Søndergaard Poulsen
Boil Time: 60 min Equipment: Gasgruekedel med indsatssi
Taste Rating(out of 50): 35,0 Brewhouse Efficiency: 78,00
Taste Notes:
 

Ingredients

Amount Item Type % or IBU
8,00 kg (Weyermann) Pale Ale Malt (6,5 EBC) Grain 47,06 %
3,00 kg (Weyermann) Pale Ale Malt Smoked (6,5 EBC) Grain 17,65 %
2,50 kg (Castlemalting) Pilsner (3,0 EBC) Grain 14,71 %
1,00 kg (Weyermann) Caramunich III (150,0 EBC) Grain 5,88 %
1,00 kg (Weyermann) Munich II (22,5 EBC) Grain 5,88 %
0,50 kg (Weyermann) Caraamber (70,0 EBC) Grain 2,94 %
0,50 kg (Weyermann) Carafa Special III (1400,0 EBC) Grain 2,94 %
0,50 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 2,94 %
50,00 gm Amarillo [9,00 %] (60 min) Hops 14,7 IBU
60,00 gm Challenger [7,40 %] (60 min) Hops 14,5 IBU
50,00 gm Fuggles [6,10 %] (20 min) Hops 6,0 IBU
25,00 gm Fuggles [6,10 %] (0 min) Hops -
2 Pkgs SafBrew Ale (DCL Yeast #S-33) [Starter 2000 ml] Yeast-Ale

 

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,075 SG

Measured Original Gravity: 1,075 SG
Est Final Gravity: 1,019 SG Measured Final Gravity: 1,030 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,27 % Actual Alcohol by Vol: 5,89 %
Bitterness: 35,3 IBU Calories: 740 cal/l
Est Color: 57,4 EBC Color:
Color
 

Mash Profile

Mash Name: Temperature Mash, 2 Step, Medium Body Total Grain Weight: 17,00 kg
Sparge Water: 42,94 L Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 75,6 C TunTemperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: TRUE Mash PH: 5,4 PH
 

Temperature Mash, 2 Step, Medium Body
Step Time Name Description Step Temp
30 min Protein Rest Add 44,34 L of water at 54,0 C 50,0 C
45 min Saccharification Heat to 67,8 C over 15 min 67,8 C
10 min Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C

 
Mash Notes: Two step profile with a protein rest for mashes with unmodified grains or adjuncts. Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash.

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Corn Sugar Volumes of CO2: 2,4
Pressure/Weight: 311,6 gm Carbonation Used: -
Keg/Bottling Temperature: 15,6 C Age for: 28,0 days
Storage Temperature: 11,1 C  
 

Notes

Øllet her brygges i anledning af afslutningen af min Cand. pæd. i pædagogisk psykologi.
Ønsket var en stærk men rund øl, der kan rumme mange smagsoplevelser. Både i løbet af sin modning og i forhold til indtagelsen. Det er håbet at de mange smagsindtryk vil danne et afballanceret hele, hvor man først vil smage bitterhed og efterfølgende en rundhed og afstemt tone af røgen.
Dette blev indfriet, selvom jeg synes den røgede smag aftog ret hurtigt. Næste gang skal der mere røg til, hvis det skal smage igennem.
Brygget var det første af to bryg min svoger, Per, og jeg lavede på en dag. (En lang dag).
Røgmalten er hjemmerøget ved at koldrøge valset malt aftenen før brygdagen. Selve røgningen forløb fint, men desværre har malten kun en temmeligt svag smag af røg. Det bliver spændende at se hvor meget det vil slå igennem.

Flasket den 15. marts 2009. Desværre er den ikke gæret nær så langt ned, som jeg havde ventet. Den smager nu ret sødt. Den røgede malt kan godt fornemmes i øllet, som på grund af den høje sødme også har megen mundfylde. Den vil vist skulle lagres i længere tid for at blive afstemt i smagsoplevelsen.
Carboneret med en blanding af økologisk rørsukker og muscovado. I alt ca. 355 gr. til de 55 liter øl tilsat ved 20 C. Målet er 2,5 vol.

Created with BeerSmith

 

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011