Gå hurtigt til:
Siderne er optimeret til
1280 x 800
Bryggeriets motto:
Både bryg og drik med
omtanke!
| |
Smoked thesis Porter |
Other Smoked Beer |
Type:
All Grain |
Date: 21-02-2009 |
Batch Size:
55,00 L |
Brewer:
Lars Reinholdt Christensen |
Boil Size: 66,25 L |
Asst Brewer: Per Søndergaard Poulsen |
Boil Time: 60 min |
Equipment: Gasgruekedel med indsatssi |
Taste Rating(out of 50): 35,0 |
Brewhouse Efficiency: 78,00 |
Taste Notes: |
|
Ingredients |
Amount |
Item |
Type |
% or IBU |
8,00 kg |
(Weyermann) Pale Ale Malt (6,5 EBC) |
Grain |
47,06 % |
3,00 kg |
(Weyermann) Pale Ale Malt Smoked (6,5 EBC) |
Grain |
17,65 % |
2,50 kg |
(Castlemalting) Pilsner (3,0 EBC) |
Grain |
14,71 % |
1,00 kg |
(Weyermann) Caramunich III (150,0 EBC) |
Grain |
5,88 % |
1,00 kg |
(Weyermann) Munich II (22,5 EBC) |
Grain |
5,88 % |
0,50 kg |
(Weyermann) Caraamber (70,0 EBC) |
Grain |
2,94 % |
0,50 kg |
(Weyermann) Carafa Special III (1400,0 EBC) |
Grain |
2,94 % |
0,50 kg |
Oats, Flaked (2,0 EBC) |
Grain |
2,94 % |
50,00 gm |
Amarillo [9,00 %] (60 min) |
Hops |
14,7 IBU |
60,00 gm |
Challenger [7,40 %] (60 min) |
Hops |
14,5 IBU |
50,00 gm |
Fuggles [6,10 %] (20 min) |
Hops |
6,0 IBU |
25,00 gm |
Fuggles [6,10 %] (0 min) |
Hops |
- |
2 Pkgs |
SafBrew Ale (DCL Yeast #S-33) [Starter 2000 ml] |
Yeast-Ale |
|
|
|
Beer Profile |
Est Original
Gravity:
1,075 SG |
Measured Original Gravity:
1,075 SG |
Est Final Gravity: 1,019 SG |
Measured Final Gravity: 1,030 SG |
Estimated Alcohol by Vol: 7,27 % |
Actual Alcohol by Vol: 5,89 % |
Bitterness: 35,3 IBU |
Calories: 740 cal/l |
Est Color: 57,4 EBC |
Color: |
|
Mash Profile |
Mash Name:
Temperature Mash, 2 Step, Medium Body |
Total Grain Weight:
17,00 kg |
Sparge Water:
42,94 L |
Grain Temperature:
22,2 C |
Sparge Temperature:
75,6 C |
TunTemperature:
22,2 C |
Adjust Temp for Equipment:
TRUE |
Mash PH:
5,4 PH |
|
Temperature Mash, 2 Step, Medium Body
Step Time |
Name |
Description |
Step Temp |
30 min |
Protein Rest |
Add 44,34 L of water at 54,0 C |
50,0 C |
45 min |
Saccharification |
Heat to 67,8 C over 15 min |
67,8 C |
10 min |
Mash Out |
Heat to 75,6 C over 10 min |
75,6 C |
|
|
Mash Notes: Two step profile with a protein rest for mashes with unmodified grains or adjuncts. Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash. |
Carbonation and
Storage |
Carbonation Type:
Corn Sugar |
Volumes of CO2:
2,4 |
Pressure/Weight:
311,6 gm |
Carbonation Used:
- |
Keg/Bottling Temperature:
15,6 C |
Age for:
28,0 days |
Storage Temperature:
11,1 C |
|
|
Notes |
Øllet her brygges i anledning af afslutningen af min Cand. pæd. i pædagogisk psykologi. Ønsket var en stærk men rund øl, der kan rumme mange smagsoplevelser. Både i løbet af sin modning og i forhold til indtagelsen. Det er håbet at de mange smagsindtryk vil danne et afballanceret hele, hvor man først vil smage bitterhed og efterfølgende en rundhed og afstemt tone af røgen. Dette blev indfriet, selvom jeg synes den røgede smag aftog ret hurtigt. Næste gang skal der mere røg til, hvis det skal smage igennem. Brygget var det første af to bryg min svoger, Per, og jeg lavede på en dag. (En lang dag). Røgmalten er hjemmerøget ved at koldrøge valset malt aftenen før brygdagen. Selve røgningen forløb fint, men desværre har malten kun en temmeligt svag smag af røg. Det bliver spændende at se hvor meget det vil slå igennem.
Flasket den 15. marts 2009. Desværre er den ikke gæret nær så langt ned, som jeg havde ventet. Den smager nu ret sødt. Den røgede malt kan godt fornemmes i øllet, som på grund af den høje sødme også har megen mundfylde. Den vil vist skulle lagres i længere tid for at blive afstemt i smagsoplevelsen. Carboneret med en blanding af økologisk rørsukker og muscovado. I alt ca. 355 gr. til de 55 liter øl tilsat ved 20 C. Målet er 2,5 vol. |
Created with
BeerSmith |
| |
Translate? Google translate
Übersetzen?Google translate
Anbefaling:
Læs mere under
links.
|