[LaC - Brew Forsiden]        Trøje Rester  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Trøje Rester
Skotsk stærk ale, 90/-

 

Type: All Grain

Date: 12-02-2008

Batch Size: 52,00 L

Brewer: Lars Reinholdt Christensen
Boil Size: 43,73 L Asst Brewer:
Boil Time: 60 min Equipment: Gasgruekedel
Taste Rating(out of 50): 45,0 Brewhouse Efficiency: 78,80
Taste Notes: Stor og kraftig smag med en brændt, let bitter og røget eftersmag. Absolut en øl med meget potentiale. Den vil sikkert vinde meget ved længere lagring.
 

Ingredients

Amount Item Type % or IBU
13,00 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 83,07 %
1,65 kg Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) Grain 10,54 %
1,00 kg Chokolate/Carafa l (Weyermann) (800,0 EBC) Grain 6,39 %
45,00 gm Pilgrim [11,80 %] (60 min) Hops 14,5 IBU
25,00 gm Northdown [8,60 %] (60 min) Hops 6,5 IBU
50,00 gm Northdown [8,60 %] (10 min) Hops 4,3 IBU
25,00 gm Northdown [8,60 %] (5 min) Hops 1,3 IBU
30,00 gm Fanø - havehumle [3,00 %] (2 min) Hops 0,2 IBU
4,69 gm Baking Soda (Mash 60,0 min) Misc
10,62 gm Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 min) Misc
10,40 gm Yeast Nutrient (Boil 10,0 min) Misc
14,00 gm Klar urt (Boil 10,0 min) Misc
65,00 L Fanø vand justeret tæt på Edinburg, Scotland Water
1 Pkgs SafBrew Ale Høst (DCL Yeast #S-33) [Starter 1500 ml] Yeast-Ale

 

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,073 SG

Measured Original Gravity: 1,073 SG
Est Final Gravity: 1,019 SG Measured Final Gravity: 1,020 SG
Estimated Alcohol by Vol: 7,11 % Actual Alcohol by Vol: 6,93 %
Bitterness: 26,8 IBU Calories: 706 cal/l
Est Color: 60,7 EBC Color:
Color
 

Mash Profile

Mash Name: Temperature Mash, 2 Step, Medium Body Total Grain Weight: 15,65 kg
Sparge Water: 18,59 L Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 75,6 C TunTemperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE Mash PH: 5,4 PH
 

Temperature Mash, 2 Step, Medium Body
Step Time Name Description Step Temp
30 min Protein Rest Add 40,81 L of water at 54,0 C 50,0 C
45 min Saccharification Heat to 67,8 C over 15 min 67,8 C
10 min Mash Out Heat to 75,6 C over 10 min 75,6 C

 
Mash Notes: Two step profile with a protein rest for mashes with unmodified grains or adjuncts. Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash.

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Corn Sugar Volumes of CO2: 2,4
Pressure/Weight: 294,6 gm Carbonation Used: 280 gm Dark Muscovado
Keg/Bottling Temperature: 15,6 C Age for: 28,0 days
Storage Temperature: 5,0 C  
 

Notes

Brygget 12/2 2008
Dette er brygget, der er baseret på en sæk blandet valset malt min nabo, Thomas ("Trøjen"), havde i overskud, da han tog på job på havet. En pose med et kilo meget mrøk malt blev skudt til at være Chokolade malt, men det må opklares, når vi igen har Thomas landgående igen.

Gæren er min første egen gærhøst, som er blevet startet op dagen før med magnetomrører. Starteren var på 2000 ml. men jeg tog ½ liter af som gærhøst.

Brygget gik som sådan planmæssigt. Blot drillede igen lautertunen. Denne gang var det den simple ting, at en mæsk på 45 liter i alt dårligt passer i en spand på 30 liter. Derfor tog det ca. 2½ timer at sparge... Øv. Jeg glæder mig til min nye indsatssi er færdig.
OG målt til 1073 Der gik ca 52 liter i gærspanden, og 1½ liter gærstart blev tilsat.

D. 19/2 2008 Øllet stukket om. Gravity er nu på 1035, hvilket må siges at være for lidt. Det må derfor håbes at der sker mere i løbet af den næste uges tid. Jeg vil gerne ned omkring de 1020 - 1025.

D. 8/3. Øllet er nu flasket. Jeg valgte at flaske det hele, da jeg ingen tomme fade havde. Men også fordi jeg vil give Thomas en kasse af dette øl. Smagen er først rar og mild med en let røget, bitter og tør eftersmag, som hænger længe i munden. Den smager så godt allerede inden den carboneres, at jeg tror jeg godt tør skrive her at øllet er særdeles tilfredsstillende.

I alt blev det til:
96 stk. 33 cl. flasker
22 stk. 50 cl. flasker
6 stk. 75 cl. flasker

2/4 2008. Thomas er vel retur fra søen og har bragt lys overland. Den ubestemmelige malt er en Chokolade/carafa I fra weyermann. Så mit gær var rimelig kvalificeret..

 

 

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011