Gå hurtigt til:
Siderne er optimeret til
1280 x 800
Bryggeriets motto:
Både bryg og drik med
omtanke!
| |
Trøje Rester |
Skotsk stærk ale, 90/- |
Type:
All Grain |
Date: 12-02-2008 |
Batch Size:
52,00 L |
Brewer:
Lars Reinholdt Christensen |
Boil Size: 43,73 L |
Asst Brewer: |
Boil Time: 60 min |
Equipment: Gasgruekedel |
Taste Rating(out of 50): 45,0 |
Brewhouse Efficiency: 78,80 |
Taste Notes: Stor og kraftig smag med en brændt, let bitter og røget eftersmag. Absolut en øl med meget potentiale. Den vil sikkert vinde meget ved længere lagring. |
|
Ingredients |
Amount |
Item |
Type |
% or IBU |
13,00 kg |
Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) |
Grain |
83,07 % |
1,65 kg |
Caramel/Crystal Malt - 40L (78,8 EBC) |
Grain |
10,54 % |
1,00 kg |
Chokolate/Carafa l (Weyermann) (800,0 EBC) |
Grain |
6,39 % |
45,00 gm |
Pilgrim [11,80 %] (60 min) |
Hops |
14,5 IBU |
25,00 gm |
Northdown [8,60 %] (60 min) |
Hops |
6,5 IBU |
50,00 gm |
Northdown [8,60 %] (10 min) |
Hops |
4,3 IBU |
25,00 gm |
Northdown [8,60 %] (5 min) |
Hops |
1,3 IBU |
30,00 gm |
Fanø - havehumle [3,00 %] (2 min) |
Hops |
0,2 IBU |
4,69 gm |
Baking Soda (Mash 60,0 min) |
Misc |
|
10,62 gm |
Epsom Salt (MgSO4) (Mash 60,0 min) |
Misc |
|
10,40 gm |
Yeast Nutrient (Boil 10,0 min) |
Misc |
|
14,00 gm |
Klar urt (Boil 10,0 min) |
Misc |
|
65,00 L |
Fanø vand justeret tæt på Edinburg, Scotland |
Water |
|
1 Pkgs |
SafBrew Ale Høst (DCL Yeast #S-33) [Starter 1500 ml] |
Yeast-Ale |
|
|
|
Beer Profile |
Est Original
Gravity:
1,073 SG |
Measured Original Gravity:
1,073 SG |
Est Final Gravity: 1,019 SG |
Measured Final Gravity: 1,020 SG |
Estimated Alcohol by Vol: 7,11 % |
Actual Alcohol by Vol: 6,93 % |
Bitterness: 26,8 IBU |
Calories: 706 cal/l |
Est Color: 60,7 EBC |
Color: |
|
Mash Profile |
Mash Name:
Temperature Mash, 2 Step, Medium Body |
Total Grain Weight:
15,65 kg |
Sparge Water:
18,59 L |
Grain Temperature:
22,2 C |
Sparge Temperature:
75,6 C |
TunTemperature:
22,2 C |
Adjust Temp for Equipment:
FALSE |
Mash PH:
5,4 PH |
|
Temperature Mash, 2 Step, Medium Body
Step Time |
Name |
Description |
Step Temp |
30 min |
Protein Rest |
Add 40,81 L of water at 54,0 C |
50,0 C |
45 min |
Saccharification |
Heat to 67,8 C over 15 min |
67,8 C |
10 min |
Mash Out |
Heat to 75,6 C over 10 min |
75,6 C |
|
|
Mash Notes: Two step profile with a protein rest for mashes with unmodified grains or adjuncts. Temperature mash for use when mashing in a brew pot over a heat source such as the stove. Use heat to maintain desired temperature during the mash. |
Carbonation and
Storage |
Carbonation Type:
Corn Sugar |
Volumes of CO2:
2,4 |
Pressure/Weight:
294,6 gm |
Carbonation Used:
280 gm Dark Muscovado |
Keg/Bottling Temperature:
15,6 C |
Age for:
28,0 days |
Storage Temperature:
5,0 C |
|
|
Notes |
Brygget 12/2 2008 Dette er brygget, der er baseret på en sæk blandet valset malt min nabo, Thomas ("Trøjen"), havde i overskud, da han tog på job på havet. En pose med et kilo meget mrøk malt blev skudt til at være Chokolade malt, men det må opklares, når vi igen har Thomas landgående igen.
Gæren er min første egen gærhøst, som er blevet startet op dagen før med magnetomrører. Starteren var på 2000 ml. men jeg tog ½ liter af som gærhøst.
Brygget gik som sådan planmæssigt. Blot drillede igen lautertunen. Denne gang var det den simple ting, at en mæsk på 45 liter i alt dårligt passer i en spand på 30 liter. Derfor tog det ca. 2½ timer at sparge... Øv. Jeg glæder mig til min nye indsatssi er færdig. OG målt til 1073 Der gik ca 52 liter i gærspanden, og 1½ liter gærstart blev tilsat.
D. 19/2 2008 Øllet stukket om. Gravity er nu på 1035, hvilket må siges at være for lidt. Det må derfor håbes at der sker mere i løbet af den næste uges tid. Jeg vil gerne ned omkring de 1020 - 1025.
D. 8/3. Øllet er nu flasket. Jeg valgte at flaske det hele, da jeg ingen tomme fade havde. Men også fordi jeg vil give Thomas en kasse af dette øl. Smagen er først rar og mild med en let røget, bitter og tør eftersmag, som hænger længe i munden. Den smager så godt allerede inden den carboneres, at jeg tror jeg godt tør skrive her at øllet er særdeles tilfredsstillende.
I alt blev det til: 96 stk. 33 cl. flasker 22 stk. 50 cl. flasker 6 stk. 75 cl. flasker
2/4 2008. Thomas er vel retur fra søen og har bragt lys overland. Den ubestemmelige malt er en Chokolade/carafa I fra weyermann. Så mit gær var rimelig kvalificeret..
|
| |
Translate? Google translate
Übersetzen?Google translate
Anbefaling:
Læs mere under
links.
|