[LaC - Brew Forsiden]        LaC - Brew: Vadehavs Ale  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

LaC - Brew: Vadehavs Ale
English Pale Ale

 

Type: All Grain

Date: 14-01-2008

Batch Size: 51,00 L

Brewer: Lars
Boil Size: 45,00 L Asst Brewer: Rene
Boil Time: 60 min Equipment: Gasgruekedel + lauter af brygspande
Taste Rating(out of 50): 38,0 Brewhouse Efficiency: 77,70
Taste Notes: A smooth tasting pale ale -- full in body and a great long lasting head. Another great beer to stock -- favorite with guests. Make's a great black and tan when combined with light bodied Irish stout.
 

Ingredients

Amount Item Type % or IBU
10,00 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 79,37 %
1,00 kg Caramunich III (Weyermann) (140,0 EBC) Grain 7,94 %
1,00 kg Wheat Malt, Pale (Weyermann) (3,0 EBC) Grain 7,94 %
50,00 gm Pilgrim [11,50 %] (60 min) Hops 18,7 IBU
25,00 gm Challenger [7,50 %] (Dry Hop 3 days) Hops -
50,00 gm Challenger [7,50 %] (10 min) Hops 4,4 IBU
25,00 gm Challenger [7,50 %] (2 min) Hops 0,5 IBU
0,25 tsp Irish Moss (Boil 10,0 min) Misc
459,00 ml Isinglass (Liquid) (Secondary 4,0 days) Misc
0,60 kg Brown Sugar, Light (15,8 EBC) Sugar 4,76 %
2 Pkgs SafBrew Ale (DCL Yeast #S-33) Yeast-Ale

 

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,062 SG

Measured Original Gravity: 1,062 SG
Est Final Gravity: 1,016 SG Measured Final Gravity: 1,020 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,01 % Actual Alcohol by Vol: 5,48 %
Bitterness: 23,6 IBU Calories: 596 cal/l
Est Color: 21,4 EBC Color:
Color
 

Mash Profile

Mash Name: Single Infusion, Full Body Total Grain Weight: 12,00 kg
Sparge Water: 20,69 L Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 75,6 C TunTemperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE Mash PH: 5,4 PH
 

Single Infusion, Full Body
Step Time Name Description Step Temp
65 min Mash In Add 31,30 L of water at 77,0 C 70,0 C
10 min Mash Out Add 10,03 L of water at 95,6 C 75,6 C

 
Mash Notes:

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Kegged (Forced CO2) Volumes of CO2: 2,4
Pressure/Weight: 80,6 KPA Carbonation Used: 12 PSI
Keg/Bottling Temperature: 5,0 C Age for: 14,0 days
Storage Temperature: 11,1 C  
 

Notes

Eneste større fejl var at der ved en fejl løb omkring en god liter mæsk fra første lautering ud på gulvet :-(
OG på denne har ca. været 1082.
Dette bryg var første bryg på C&S møllen og derfor ret interessant. Mølle var indstillet til 3. hak udefra ved pale ale malt og hvede. Den var i 2. hak ved Caramunich 3. Hveden blev lige vel fint skrået.

15.01.08: tørhumlet med 20 gr. Challanger.

D. 19 januar: Omstukket. 1021 Oechle. Smagen er fin og let. Næsten underligt let i smagen - næsten lidt tynd.

D. 30. januar. Målt til 1020 ved omstikniing til 3. fermentering. Issingglass tilsat. Smagen er fortsat meget fin og let, men der er en ret god og behagelig eftersmag af humlen. En rar øl at drikke, som ikke er voldsom og fyldig. Vi er nu nede på en mængde på omkring de 48 liter.

D. 2. februar. Flasket og fyldt på fad. Der blev to corneliusfade og 28 stk 33 cl. Smagen er fortsat meget fin og blid. Den er næsten blevet en anelse rundere og fyldigere. Fortsat med en fin humlesmag. Den er lovende. Fade blev trykcaroboneret. Flaskerne carboneret med rørsukker. Der blev tilsat en mænde gærhøst til øllet inden flaskepåfyldning, da jeg har læst at Issinglass fjerne megen gær, så eftercarbonering med sukker er vanskeligere. Jeg kan efterfølgende se at det muligvis er for meget jeg der har blandet i. Men det vil det færdig øl jo vise. Det var i øvrigt en kunst at forsøge slet ikke at få rørt op i bunden, så der ikke kom bundfald med issinglass med. Også dette er spændende.

17/2 Første prøvesmagning. Øllet er midlt og rundt, med en fin og let eftersmag af humle. En behagelig drik, trods dens korte lagringstid.

8/3 Øllet er ved at være drikkeklart. Smagsprøvning fra flaske: Det har en særdeles behagelig og rar aftemning af bitterhed og krop. Selvom det flaskede øl fik en efterfyldning af gær, er øllet klaret rigtigt flot op.

 

 

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011