Gå hurtigt til:
Siderne er optimeret til
1280 x 800
Bryggeriets motto:
Både bryg og drik med
omtanke!
| |
LaC - Brew: Vadehavs Ale |
English Pale Ale |
Type:
All Grain |
Date: 14-01-2008 |
Batch Size:
51,00 L |
Brewer:
Lars |
Boil Size: 45,00 L |
Asst Brewer: Rene |
Boil Time: 60 min |
Equipment: Gasgruekedel + lauter af brygspande |
Taste Rating(out of 50): 38,0 |
Brewhouse Efficiency: 77,70 |
Taste Notes: A smooth tasting pale ale -- full in body and a great long lasting head. Another great beer to stock -- favorite with guests. Make's a great black and tan when combined with light bodied Irish stout. |
|
Ingredients |
Amount |
Item |
Type |
% or IBU |
10,00 kg |
Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) |
Grain |
79,37 % |
1,00 kg |
Caramunich III (Weyermann) (140,0 EBC) |
Grain |
7,94 % |
1,00 kg |
Wheat Malt, Pale (Weyermann) (3,0 EBC) |
Grain |
7,94 % |
50,00 gm |
Pilgrim [11,50 %] (60 min) |
Hops |
18,7 IBU |
25,00 gm |
Challenger [7,50 %] (Dry Hop 3 days) |
Hops |
- |
50,00 gm |
Challenger [7,50 %] (10 min) |
Hops |
4,4 IBU |
25,00 gm |
Challenger [7,50 %] (2 min) |
Hops |
0,5 IBU |
0,25 tsp |
Irish Moss (Boil 10,0 min) |
Misc |
|
459,00 ml |
Isinglass (Liquid) (Secondary 4,0 days) |
Misc |
|
0,60 kg |
Brown Sugar, Light (15,8 EBC) |
Sugar |
4,76 % |
2 Pkgs |
SafBrew Ale (DCL Yeast #S-33) |
Yeast-Ale |
|
|
|
Beer Profile |
Est Original
Gravity:
1,062 SG |
Measured Original Gravity:
1,062 SG |
Est Final Gravity: 1,016 SG |
Measured Final Gravity: 1,020 SG |
Estimated Alcohol by Vol: 6,01 % |
Actual Alcohol by Vol: 5,48 % |
Bitterness: 23,6 IBU |
Calories: 596 cal/l |
Est Color: 21,4 EBC |
Color: |
|
Mash Profile |
Mash Name:
Single Infusion, Full Body |
Total Grain Weight:
12,00 kg |
Sparge Water:
20,69 L |
Grain Temperature:
22,2 C |
Sparge Temperature:
75,6 C |
TunTemperature:
22,2 C |
Adjust Temp for Equipment:
FALSE |
Mash PH:
5,4 PH |
|
Single Infusion, Full Body
Step Time |
Name |
Description |
Step Temp |
65 min |
Mash In |
Add 31,30 L of water at 77,0 C |
70,0 C |
10 min |
Mash Out |
Add 10,03 L of water at 95,6 C |
75,6 C |
|
|
Mash Notes: |
Carbonation and
Storage |
Carbonation Type:
Kegged (Forced CO2) |
Volumes of CO2:
2,4 |
Pressure/Weight:
80,6 KPA |
Carbonation Used:
12 PSI |
Keg/Bottling Temperature:
5,0 C |
Age for:
14,0 days |
Storage Temperature:
11,1 C |
|
|
Notes |
Eneste større fejl var at der ved en fejl løb omkring en god liter mæsk fra første lautering ud på gulvet :-( OG på denne har ca. været 1082. Dette bryg var første bryg på C&S møllen og derfor ret interessant. Mølle var indstillet til 3. hak udefra ved pale ale malt og hvede. Den var i 2. hak ved Caramunich 3. Hveden blev lige vel fint skrået.
15.01.08: tørhumlet med 20 gr. Challanger.
D. 19 januar: Omstukket. 1021 Oechle. Smagen er fin og let. Næsten underligt let i smagen - næsten lidt tynd.
D. 30. januar. Målt til 1020 ved omstikniing til 3. fermentering. Issingglass tilsat. Smagen er fortsat meget fin og let, men der er en ret god og behagelig eftersmag af humlen. En rar øl at drikke, som ikke er voldsom og fyldig. Vi er nu nede på en mængde på omkring de 48 liter.
D. 2. februar. Flasket og fyldt på fad. Der blev to corneliusfade og 28 stk 33 cl. Smagen er fortsat meget fin og blid. Den er næsten blevet en anelse rundere og fyldigere. Fortsat med en fin humlesmag. Den er lovende. Fade blev trykcaroboneret. Flaskerne carboneret med rørsukker. Der blev tilsat en mænde gærhøst til øllet inden flaskepåfyldning, da jeg har læst at Issinglass fjerne megen gær, så eftercarbonering med sukker er vanskeligere. Jeg kan efterfølgende se at det muligvis er for meget jeg der har blandet i. Men det vil det færdig øl jo vise. Det var i øvrigt en kunst at forsøge slet ikke at få rørt op i bunden, så der ikke kom bundfald med issinglass med. Også dette er spændende.
17/2 Første prøvesmagning. Øllet er midlt og rundt, med en fin og let eftersmag af humle. En behagelig drik, trods dens korte lagringstid.
8/3 Øllet er ved at være drikkeklart. Smagsprøvning fra flaske: Det har en særdeles behagelig og rar aftemning af bitterhed og krop. Selvom det flaskede øl fik en efterfyldning af gær, er øllet klaret rigtigt flot op. |
| |
Translate? Google translate
Übersetzen?Google translate
Anbefaling:
Læs mere under
links.
|