[LaC - Brew Forsiden]        Vennebryg 2007  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Vennebryg 2007
Engelsk IPA

 

Type: All Grain

Date: 03-11-2007

Batch Size: 42,00 L

Brewer: Lars Reinholdt Christensen
Boil Size: 53,35 L Asst Brewer: Bymar *2
Boil Time: 120 min Equipment: My Equipment
Taste Rating(out of 50): 35,0 Brewhouse Efficiency: 74,00
Taste Notes:
 

Ingredients

Amount Item Type % or IBU
10,00 kg Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) Grain 83,33 %
1,00 kg Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) Grain 8,33 %
1,00 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 8,33 %
100,00 gm First Gold [7,50 %] (Dry Hop 10 days) Hops -
100,00 gm Amarillo Gold [8,50 %] (Dry Hop 10 days) Hops -
50,00 gm Havehumle fra Fanø [3,00 %] (60 min) Hops 7,3 IBU
72,00 gm First Gold [7,50 %] (60 min) Hops 29,1 IBU
40,00 gm Amarillo Gold [8,50 %] (30 min) Hops 14,1 IBU
28,30 gm Havehumle fra Fanø [3,00 %] (30 min) Hops 3,2 IBU
20,00 gm First Gold [7,50 %] (10 min) Hops 2,9 IBU
60,00 gm Amarillo Gold [8,50 %] (5 min) Hops 5,5 IBU
2 Pkgs SafAle English Ale (DCL Yeast #S-04) Yeast-Ale

 

Beer Profile

Est Original Gravity: 1,066 SG

Measured Original Gravity: 1,010 SG
Est Final Gravity: 1,017 SG Measured Final Gravity: 1,005 SG
Estimated Alcohol by Vol: 6,38 % Actual Alcohol by Vol: 0,65 %
Bitterness: 62,0 IBU Calories: 90 cal/l
Est Color: 17,7 EBC Color:
Color
 

Mash Profile

Mash Name: My Mash Total Grain Weight: 12,00 kg
Sparge Water: 30,37 L Grain Temperature: 22,2 C
Sparge Temperature: 75,6 C TunTemperature: 22,2 C
Adjust Temp for Equipment: FALSE Mash PH: 5,4 PH
 

My Mash
Step Time Name Description Step Temp
120 min Mash Add 35,00 L of water at 70,6 C 65,0 C
10 min Mash2 Add 0,00 L of water at 75,0 C 75,0 C
1 min MashOut Add 0,00 L of water at 78,0 C 78,0 C

 
Mash Notes:

Carbonation and Storage

Carbonation Type: Kegged (Forced CO2) Volumes of CO2: 2,4
Pressure/Weight: 80,6 KPA Carbonation Used: -
Keg/Bottling Temperature: 5,0 C Age for: 28,0 days
Storage Temperature: 5,0 C  
 

Notes

3. november 2007: Brygdag. (Lær en ven at brygge dag - så der var hjælpere på).


Opskrift er kraftigt inspireret af #15 Majipa af Anders Østergaard. IPA inspireret bryg med rigeligt Caramel Rug malt i stedet for Cara Crystal, samt 1 kg. flækket havre. I stedet lavet en lille starter på Safale S-04 og den første urt (blev kogt i seperat gryde & kølet i køleskab). Mæskning 120 min. ved ca. 65 grader. Det var lidt svært at holde den oppe, og nogle få gange var den under 60 grader, men kun kort tid. Urt kogt i 10-15 min. inden bitterhumle. Yeast Nutrient de sidste 15 min. Klar urt de sidste 10 min.


Bemærk - Humlekogning:

60 minutter - 72 g. First Gold + 50 g. humle fra haven

30 minutter - 40 g. Amarillo + 46 g. humle fra haven

10 minutter - 20 g. First Gold

5 minutter - 60 g. Amarillo



42 liter i spanden med OG 1066.

________________________________________________________________________________


13. November 2007 Omstukket med SG 1020. Smager godt, men der er rigeligt sødme endnu. Der er en tydelig bitterhed og humle i øllet, som nok skal blive dejlig, efter øllet er modnet. Tørhumlet med 100 gr. Amarillo og 100 gr. First Gold i gaze-sok.

________________________________________________________________________________


23. Novemver 2007 Omstukket med SG 1018. Smager rigtigt godt. Har en bitterhed og tydelig humlesmag, men også en anelse sødme, som gør at den virker afrundet. God lang eftersmag. Særdeles lovende. Den synes dog stadig at være ret uklar, hvilket jeg håber bliver bedre efter et par dage på 3. fermentering, samt kold lagring på fad og flaske.

29. November 2007. 18 liter på fad og de sidste ca. 22 liter på flasker. De blev carboneret med 175 gr. økologisk rørsukker. Målet er Co2 på 2,8.
Gravity igen målt til 1018. Smagen er nu knap så rund, men markant bitter og ikke med helt så megen duft af humle. Den smager af humle. Jeg er ret spændt på smagen, når den har lagret.

4. Februar. Den har vist sig at være særdeles hårdt humlet. Men den smager egentlig dejligt, når man vænner sig til bitterheden. Den er lidt grumset, og jeg planlægger grundigere klaring på forskellig måde til næste bryg.

 

 

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011