Gå hurtigt til:
Siderne er optimeret til
1280 x 800
Bryggeriets motto:
Både bryg og drik med
omtanke!
| |
Vennebryg 2007 |
Engelsk IPA |
Type:
All Grain |
Date: 03-11-2007 |
Batch Size:
42,00 L |
Brewer:
Lars Reinholdt Christensen |
Boil Size: 53,35 L |
Asst Brewer: Bymar *2 |
Boil Time: 120 min |
Equipment: My Equipment |
Taste Rating(out of 50): 35,0 |
Brewhouse Efficiency: 74,00 |
Taste Notes: |
|
Ingredients |
Amount |
Item |
Type |
% or IBU |
10,00 kg |
Pale Malt (Weyermann) (6,5 EBC) |
Grain |
83,33 % |
1,00 kg |
Caramel Rye (Weyermann) (69,0 EBC) |
Grain |
8,33 % |
1,00 kg |
Oats, Flaked (2,0 EBC) |
Grain |
8,33 % |
100,00 gm |
First Gold [7,50 %] (Dry Hop 10 days) |
Hops |
- |
100,00 gm |
Amarillo Gold [8,50 %] (Dry Hop 10 days) |
Hops |
- |
50,00 gm |
Havehumle fra Fanø [3,00 %] (60 min) |
Hops |
7,3 IBU |
72,00 gm |
First Gold [7,50 %] (60 min) |
Hops |
29,1 IBU |
40,00 gm |
Amarillo Gold [8,50 %] (30 min) |
Hops |
14,1 IBU |
28,30 gm |
Havehumle fra Fanø [3,00 %] (30 min) |
Hops |
3,2 IBU |
20,00 gm |
First Gold [7,50 %] (10 min) |
Hops |
2,9 IBU |
60,00 gm |
Amarillo Gold [8,50 %] (5 min) |
Hops |
5,5 IBU |
2 Pkgs |
SafAle English Ale (DCL Yeast #S-04) |
Yeast-Ale |
|
|
|
Beer Profile |
Est Original
Gravity:
1,066 SG |
Measured Original Gravity:
1,010 SG |
Est Final Gravity: 1,017 SG |
Measured Final Gravity: 1,005 SG |
Estimated Alcohol by Vol: 6,38 % |
Actual Alcohol by Vol: 0,65 % |
Bitterness: 62,0 IBU |
Calories: 90 cal/l |
Est Color: 17,7 EBC |
Color: |
|
Mash Profile |
Mash Name:
My Mash |
Total Grain Weight:
12,00 kg |
Sparge Water:
30,37 L |
Grain Temperature:
22,2 C |
Sparge Temperature:
75,6 C |
TunTemperature:
22,2 C |
Adjust Temp for Equipment:
FALSE |
Mash PH:
5,4 PH |
|
My Mash
Step Time |
Name |
Description |
Step Temp |
120 min |
Mash |
Add 35,00 L of water at 70,6 C |
65,0 C |
10 min |
Mash2 |
Add 0,00 L of water at 75,0 C |
75,0 C |
1 min |
MashOut |
Add 0,00 L of water at 78,0 C |
78,0 C |
|
|
Mash Notes: |
Carbonation and
Storage |
Carbonation Type:
Kegged (Forced CO2) |
Volumes of CO2:
2,4 |
Pressure/Weight:
80,6 KPA |
Carbonation Used:
- |
Keg/Bottling Temperature:
5,0 C |
Age for:
28,0 days |
Storage Temperature:
5,0 C |
|
|
Notes |
3. november 2007: Brygdag. (Lær en ven at brygge dag - så der var hjælpere på).
Opskrift er kraftigt inspireret af #15 Majipa af Anders Østergaard. IPA inspireret bryg med rigeligt Caramel Rug malt i stedet for Cara Crystal, samt 1 kg. flækket havre. I stedet lavet en lille starter på Safale S-04 og den første urt (blev kogt i seperat gryde & kølet i køleskab). Mæskning 120 min. ved ca. 65 grader. Det var lidt svært at holde den oppe, og nogle få gange var den under 60 grader, men kun kort tid. Urt kogt i 10-15 min. inden bitterhumle. Yeast Nutrient de sidste 15 min. Klar urt de sidste 10 min.
Bemærk - Humlekogning:
60 minutter - 72 g. First Gold + 50 g. humle fra haven
30 minutter - 40 g. Amarillo + 46 g. humle fra haven
10 minutter - 20 g. First Gold
5 minutter - 60 g. Amarillo
42 liter i spanden med OG 1066.
________________________________________________________________________________
13. November 2007 Omstukket med SG 1020. Smager godt, men der er rigeligt sødme endnu. Der er en tydelig bitterhed og humle i øllet, som nok skal blive dejlig, efter øllet er modnet. Tørhumlet med 100 gr. Amarillo og 100 gr. First Gold i gaze-sok.
________________________________________________________________________________
23. Novemver 2007 Omstukket med SG 1018. Smager rigtigt godt. Har en bitterhed og tydelig humlesmag, men også en anelse sødme, som gør at den virker afrundet. God lang eftersmag. Særdeles lovende. Den synes dog stadig at være ret uklar, hvilket jeg håber bliver bedre efter et par dage på 3. fermentering, samt kold lagring på fad og flaske.
29. November 2007. 18 liter på fad og de sidste ca. 22 liter på flasker. De blev carboneret med 175 gr. økologisk rørsukker. Målet er Co2 på 2,8. Gravity igen målt til 1018. Smagen er nu knap så rund, men markant bitter og ikke med helt så megen duft af humle. Den smager af humle. Jeg er ret spændt på smagen, når den har lagret.
4. Februar. Den har vist sig at være særdeles hårdt humlet. Men den smager egentlig dejligt, når man vænner sig til bitterheden. Den er lidt grumset, og jeg planlægger grundigere klaring på forskellig måde til næste bryg.
|
| |
Translate? Google translate
Übersetzen?Google translate
Anbefaling:
Læs mere under
links.
|