|
Gå hurtigt til: Siderne er optimeret til 1280 x 800
Bryggeriets motto: Både bryg og drik med
omtanke!
|
Malt Denne side er stadig under konstruktion.
Her vil komme info omkring malttyper til brygning, maltning mm. Når der skal brygges øl er basisingrediensen oftest malt af forskellige typer. Det kan lade sig gøre at brygge øl på sukkertyper fra mange andre mere eller mindre eksotiske råvarer. Et eksempel kunne være den amerikanske pumpkin beer, som er lavet på basis af græskar. Men på disse sider vil jeg tage udgangspunkt i de mest gængse øltyper, der brygges primært på basis af maltede korntyper. Malt består af maltede korn. Oftest benyttes korn fra byg eller hvede til brygning, men også rug og havre kan ses i opskrifter. For at muliggøre brygning på kornene, skal de først maltes. Der kan læses om maltning ved at klikke her på maltning.
Basis malte.
Special malte
Opbevaring af malt Holdbarheden på den valsede malt er noget kortere end på den uvalsede malt. Dvs. at en længere opbevaring af valset malt vil kunne nedsætte den mængde sukker der kan trækkes ud af malten(effektiviteten), samt ændre på maltens smag. Omvendt kan den uvalsede malt ligge i ret lang tid, hvis den opbevares rigtigt, hvilket vil sige: forholdsvis køligt, mørkt og helt tørt.
|
Anbefaling: Læs mere under
links.
|
Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette
Websted fra feedbacksiden.
|