[LaC - Brew Forsiden]        En anden måde at skylle flasker  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

En anden måde at skylle flasker med iodophor.

På siden om flaskning af øllet viser jeg hvordan jeg normalt har flasket øllet. Jeg har nu gennem et stykke tid prøvet en ny metode til skylning med iodophor af, som jeg vil supplerende vil vise her:


Flaskeskylleren.

Metoden består mest af den flaskeskyller, som er vist herover. Det var en temmelig billig investering, men jeg er overbevist: Det er også en ualmindelig god investering. Denne kan nemlig skære en hel del tid af selve flaskerensningen forud for øltapningen. Som jeg viste på siden om flaskning, så lagde jeg før flaskerne i en balje med iodophoropløsning. Det tog lang tid at få flaskerne fyldt, tømt igen og var i det hele taget en bøvlet affære.

Med denne skyller laver jeg bare en opløsning af iodophor, som er "no-rinse", hvilket vil sige at det ikke er nødvendigt at skylle efter med vand. (2,5 ml iodophor til 10 liter vand). Inden jeg når hertil har jeg rengjort de mest beskidte af flaskerne som beskrevet under Flaskning.

Opløsningen hældes op i skålen i flaskeskylleren, og så går det stærkt. Flasken sættes ned over pumpen og der presses ned, hvorved væske fra skålen med hårdt tryk presses op indeni flasken, så denne skylles. Skylleren består i al sin enkelthed af en skål, en manuel pumpe i midten, som har en fjeder til at presse den retur efter hvert skyl. Under denne del fyldes pumpen igen og er klar til næste skyl.
Det er så enkelt at det næsten kunne være løgn.

Men at det er effektivt er der ingen tvivl om. Jeg har lavet et lille videoklip af hvordan skylleren virker. Lige efter denne var optaget, lavede jeg en lille test, da jeg skulle flaske en mjød på ½ liters patentflasker. I filmklippet har jeg kun den ene hånd til rådighed, da jeg bruger den anden til at filme med. Har man begge hænder kan det gå rigtigt stærkt, da en hånd kan bruges til at tage nye flasker, samt sætte de skyllede med bunden op i en tom kasse. Den anden hånd kan så bruges til at presse/skylle. På den måde tog det kun ca. 5 minutter at skylle 30 patentflasker med iodophor. Patentproppen blev dyppet ned i opløsningen i skålen.

Men alting har en bagside. Denne flaskeskyllers er at den larmer en anelse. Men det kan man jo så få et indtryk af ved at se videoen. Skru evt. ned for lyden, da mit kamera har optaget dens pivelyde meget højt. Så højt er det ikke i virkeligheden!


Videoklip af skylleren i funktion:

 

 

 


 

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

coach outlet online louis vuitton outlet cheap jordan shoes louis vuitton outlet lebron 12 nike kd 7 jordan 3 sport blue louis vuitton outlet michael kors outlet louis vuitton outlet foamposites for sale history of jordan 6s jordan 6 history of jordan louis vuitton outlet michael kors outlet beats by dre outlet cheap jordan shoes history of jordan 6s sport blue 6s louis vuitton outlet retro jordans for sale michael kors outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 6 sport blue louis vuitton outlet new jordans michael kors outlet Cheap louis vuitton history of jordan 6s michael kors outlet louis vuitton outlet history of jordan 6s foamposites retro jordans louis vuitton outlet michael kors outlet jordan 6 history of jordan beats by dre solo