[LaC - Brew Forsiden]        Høst af Fanøhumlen 2008  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Høst af Fanøhumlen 2008

Under høsten af humle 2008, tog jeg kameraet med, og tog disse billeder af Fanøhumlen og de omgivelser den oprindeligt har vokset i. Du kan læse mere om Fanøhumlen og humlehaven her under Humle.

Menuen herunder giver let adgang til de andre sider omkring humle:

Humle Humle til brygning Havehumlen Humlehøst 2008 Høst Fanø 2008 Humlehaven 2009

.... og som det fremgår er der masser af fine humlekopper på planten.

Fanøhumlen gror her op ad klitten,
for at kravle godt op en en fyr længere oppe.

Det var en hyggelig og lettere hård tur at komme helt ud til det gamle hus, som er blevet renoveret får år tilbage, så det nu kan bruges til feriehus.

Som det fremgår af billederne er det ikke et af de mest frodige steder i Danmark, denne plante gror, ligesom det ikke er et sted man ville antage at den ville gro vildt. Derfor må vi antage at nogle af husets beboere engang for mange år siden har plantet den der, således at der har været lidt humle til eget brug. Man må endelig ikke lade sig narre af at solen skinner og alt synes roligt, for når vinden kommer her, så blæser det med en ganske betragtelig styrke.

Jeg har få dage før denne høst været i humlehaven i Ribe at høste af de Fanøhumler jeg ved hjælp af rhizomer fra denne plante har groende dér. Jeg kan konstatere stor forskel i humlekoppernes størrelse og duft, hvilket må kunne henføres til de meget forskellige levebetingelser planterne har. Det er jo ret beset den samme plante det drejer sig om. Kopperne på planten her på Fanø var meget mindre, men havde en markant kraftigere duft. Planten her på Fanø lever under de diametralt modsatte betingelser af hvad man ellers anbefaler for humle. Dvs. læ og ingen blæst, god sund og næringsrig jord. Alt det har planterne i humlehaven i Ribe.

Afslutningsvis vil jeg understrege at grunden til at jeg har fået mulighed for at plukke denne humle er at min svigerfar er ven med ejeren af huset. Skulle du derfor tilfældigvis forvilde dig forbi tror jeg ikke ejeren umiddelbart vil synes om at man bare går ind. Men jeg kan klart anbefale at man under evt. besøg på Fanø gør sig den tjeneste at udforske denne side af Fanø også, idet naturen her adskiller sig markant fra Vestsidens brede strande og store sandklitter.


(Brug rullepanelet for at se billederne længere nede i denne beskrivelse)

Startside Op Humlehaven 2009 Høst af Fanøhumlen 2008 Humlehøst 2008 Havehumlen

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

louis vuitton outlet sport blue 6s louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordan shoes jordan 6 history of jordan michael kors outlet coach outlet online louis vuitton outlet louis vuitton outlet history of jordan 6s retro jordans for sale louis vuitton outlet foamposites black suede Kate Spade Diaper Bag louis vuitton outlet retro jordans for sale cheap air jordans louis vuitton outlet cheap jordan shoes cheap oakley sunglasses jordan 6 sport blue jordan 6 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet michael kors outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet beats by dre cheap coach outlet online louis vuitton outlet louis vuitton outlet sport blue 3s louis vuitton uk jordans for sale louis vuitton outlet cheap air jordan shoes louis vuitton outlet kate spade outlet