[LaC - Brew Forsiden]        Humlehaven 2009  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Humlehaven 2009.

 

Menuen herunder giver let adgang til de andre sider omkring humle:

Humle Humle til brygning Havehumlen Humlehøst 2008 Høst Fanø 2008 Humlehaven 2009

 

Herunder vises lidt billeder fra humlehaven i år 2009. Indtil videre er planterne alle godt i vækst, og det er tydeligt at de alle har det markant bedre i år. Trods dette er det stadig Fanø Humlen, som er kraftigst i vækst.

Omkring Fanø Humlens deltagelse i projektet Dansk Humle er der også kommet lidt nyt. Jeg har fået et svar fra Gitte Bjørn, som er forsker i projektet, at Fanø Humlen i forsøget har ligget i top i udbytte. Hun havde den med i to gentagelser, hvor udbyttet var på mellem 200 og 300 gram tørret humle. Hun skriver endvidere at hun har foretaget et testbryg af den, som hun beskriver som "meget lovende". Dette stemmer ret godt overens med mine egne erfaringer med humlen. Jeg er dermed uenig med et par af brygvennerne fra Esbjerg Håndbryggerlaug, som fik en stikling sidste år. De beskriver den morsomt, men vist alvorligt ment, som smagende af "kærnemælkskoldskål med kammerjunkere".

Jeg afventer med spænding nogle flere resultater fra projektet Dansk Humle. Både delresultater fra Carlsberg, som laver analyser på humlen, men også på resultater på flere testbryg.

I midten er der indsat en lang række billeder fra fredag d. 4/9 2009. Humleplanterne er endnu ikke helt modne. Og så er jeg blevet en erfaring rigere. Espalieret er ikke helt højt nok. Jeg havde regnet med at planterne blot ville vokse vandret. Det gjorde de sådan set også, men på grund af dette synes udbyttet at blive markant lavere på de planter. Vi må vente at se hvor slemt det gik, når der bliver høstet.

De nederste billeder er fra høsten, som gik fint for Winge 4 og Hallertauer humleplanterne. De andre var simpelthen blevet for brune og tørre. Hvad der er sket har vi diskuteret lystigt. en lille uge før høstdagen den 1. oktober, var alt fint, og så ikke modent ud endnu. Men der fulgte så et par dage med meget omskifteligt vejr. Det vil sige kraftig vind, regn, sol og rimelig varme. Det kan være en årsag til at det gik, som det gjorde. Næste år må vi være ekstra opmærksomme, og evt. høste en anelse før humlen er helt moden. De mange brune kopper var lidt nedtrykkende, og gjorde, at vi ikke ville bruge tid på at høste det. Øv. Men se billederne af hallertauer og winge 4, som var en succes i denne type vejr.


(Brug rullepanelet for at se billederne længere nede i denne beskrivelse)

Startside Op Humlehaven 2009 Høst af Fanøhumlen 2008 Humlehøst 2008 Havehumlen

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

jordan 3 sport blue new jordans cheap oakley sunglasses Kate Spade Diaper Bag retro jordans for sale jordans for women jordan 6 history of jordan history of jordan 6s retro jordans for sale louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 3 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordan shoes jordan 6 sport blue cheap air jordan shoes foamposites lebron 12 nike kd vii louis vuitton outlet history of jordan 6s cheap jordans Louis Vuitton Outlet jordan 6 history of jordan cheap jordan shoes jordan 6 history of jordan beats by dre outlet louis vuitton outlet cheap jordan shoes louis vuitton outlet Michael Kors Outlet michael kors outlet jordan 3 sport blue jordan 11 legend blue louis vuitton outlet history of jordan 6s beats by dre outlet michael kors outlet