[LaC - Brew Forsiden]        Brygske med literangivelse  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Brygske med liter angivelse.

 

Jeg har købt denne brygsske som erstatning for min første, som var af plast og virkede fremragende til at brygge i en 20 liters gryde, men som knækkede efter få minutters brug i gasgruekedlen. Denne nye ske er af træ og dejligt lang. Desværre har sådan en brygske vist sig at være en potentiel bakteriebombe, da den er lavet af træ. Læs nedenfor hvorfor.

På brygskeen har jeg med en loddekolbe brændt mærker, der angiver hvor mange liter mæsk eller urt der er i gruekedlen. Det er altid rart med en fornemmelse af dette under brygningen.

Jeg sætter blot skeen lodret i midten af kedlen og aflæser dette cirkatal. Der er en streg for hver 5 liter.

På denne måde kan jeg altid følge med i om der er omtrent den mængde i kedlen, som beregnet. Det kan være der er kogt og dampet for meget væske af under urtkogningen, så jeg skal justere med ekstra vand.

Da jeg fik en indsatssi til gruekedlen, gentog denne literopmåling og brændte den ind på den modsatte side af skeen, så jeg har begge mål ved hånden. Blot ved at vende skeen om.

Træskeer og brygning:

Jeg har måttet kassere den og købe en ny, da jeg en dag efter ugers pause i brygningen opdagede, at der var tydelige tegn på at den var inficeret.
Som en test lod jeg den ligge lidt længere i mit skur, og mit valg om at droppe denne ske viste sig berettiget. Den blev ganske enkelt helt levende og fik lange grønne gevækster. Uha, nogle gode inficeringer den kunne have lavet. Var der nogen der sagde en god belgisk Geuze?

I stedet vil jeg lave mig en ny af rustfrit stål, som jeg kan benytte til de sidste dele af brygningen, og især når urten skal køles eller er kølet.

Den nye træske vil stadig blive brugt under selve brygningen, og vil fremover blive skoldet meget grundigt både før og efter brygningen.


Startside Op Erlenmeyerkolber Brygske med literangivelse Kobberchiller

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

louis vuitton outlet louis vuitton outlet sport blue 6s cheap jordans jordan 6 sport blue history of jordan 6s jordans for sale louis vuitton outlet jordan 3 sport blue cheap air jordan shoes michael kors outlet Cheap Oakley Sunglasses louis vuitton outlet cheap jordans louis vuitton outlet coach factory outlet lululemon sale jordan 6 history of jordan louis vuitton outlet louis vuitton outlet michael kors outlet louis vuitton outlet sport blue 6s louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet michael kors outlet michael kors outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet kate spade outlet louis vuitton outlet sport blue 3s michael kors outlet louis vuitton outlet history of jordan 6s louis vuitton outlet louis vuitton outlet michael kors outlet