[LaC - Brew Forsiden]        Forsøgsbryg  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Forsøgsbryg med syrefast net i indsatssi.

I forlængelse af beskrivelserne af processen om at få cirkuleret under mæskningen, som der kan læses om flere steder her på siderne, vil jeg her beskrive og vise nogle få billeder fra endnu et bryg fra denne proces.

Jeg fik tilstoppet min spargering med malt under første forsøg og skar derfor et stykke syrefast net til, som ville gøre hulstørrelsen mindre, således at der ikke ville gå så mange skaldele gennem pumpen og op i spargeringen. Samtidig med at jeg rensede spargeringen, blev denne slebet med min Dremel, således at alle riller blev bredere, samt fjernet de indvendige grater helt.

Jeg havde længe lovet mig kone at brygge noget wiessbier, så det blev valget.

Indledningsvis lavede jeg et Vorlauf, hvor jeg med en kande manuelt cirkulerede, således at urten kunne løbe klar inden jeg satte pumpen til. Det viste sig at være en god ide, da der ikke satte sig noget fast i spargeringen.

Desværre betød det finere filter, som nettet lavede, at der hurtigt blev for langsomt et flow. Min pumpe kunne ikke drosles længere ned, da den tydeligvis begyndte at kavitatere og larme. Resultatet blev en stuck mash, da pumpen sugede kedlen tom, mæsken faldt mere sammen og så var det det.

Nu var det nok ikke det klogeste at brygge på hvede under et sådant forsøg, da det traditionelt skal cirkuleres meget langsomt. Næste gang forsøger jeg igen uden nettet, for at se om spargeringen med de bredere riller og et Vorlauf kan være vejen frem.

På billederne ses også en spøjs ting jeg aldrig har set før. Under mæskningen cirkulerede jeg manuelt med en kande, og omrørte med jævne mellemrum, da det var ved at pakke igen. Mod slutningen ophørte jeg med at røre. Da så sparge var næsten færdig og sien højt hævet, blev urten over mæsken også mere klar på grund af spargevandet. Og her kunne jeg så se at mæsken havde samlet sig i en stor rimelig kompakt kegle inde i sien. Jeg rørte let i det øverste af mæsken, så det sidste spargevand ikke bare skulle løbe udenom mæsken.

Det gik ikke mærkbart ud over effektiviteten, som var på 79%. Jeg glæder mig til jeg får fanget ideen og metoden at få dette system til at køre optimalt. Gode råd modtages med glæde.


 

Startside Op

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet sport blue 3s louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet kate spade outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordans louis vuitton outlet foamposites for sale louis vuitton outlet jordan 6 history of jordan michael kors outlet jordan 6 history of jordan cheap jordan shoes Cheap Oakley Sunglasses cheap jordan shoes coach outlet online jordan 6 sport blue Lebron 12 coach outlet online sport blue 6s michael kors outlet louis vuitton outlet michael kors outlet sac louis vuitton michael kors outlet history of jordan 6s jordan 11 concord michael kors outlet michael kors outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet sport blue 3s