|
Gå hurtigt til: Siderne er optimeret til 1280 x 800
Bryggeriets motto: Både bryg og drik med
omtanke!
|
Forsøgsbryg med syrefast net i indsatssi. I forlængelse af beskrivelserne af processen om at få cirkuleret under mæskningen, som der kan læses om flere steder her på siderne, vil jeg her beskrive og vise nogle få billeder fra endnu et bryg fra denne proces. Jeg fik tilstoppet min spargering med malt under første forsøg og skar derfor et stykke syrefast net til, som ville gøre hulstørrelsen mindre, således at der ikke ville gå så mange skaldele gennem pumpen og op i spargeringen. Samtidig med at jeg rensede spargeringen, blev denne slebet med min Dremel, således at alle riller blev bredere, samt fjernet de indvendige grater helt. Jeg havde længe lovet mig kone at brygge noget wiessbier, så det blev valget. Indledningsvis lavede jeg et Vorlauf, hvor jeg med en kande manuelt cirkulerede, således at urten kunne løbe klar inden jeg satte pumpen til. Det viste sig at være en god ide, da der ikke satte sig noget fast i spargeringen. Desværre betød det finere filter, som nettet lavede, at der hurtigt blev for langsomt et flow. Min pumpe kunne ikke drosles længere ned, da den tydeligvis begyndte at kavitatere og larme. Resultatet blev en stuck mash, da pumpen sugede kedlen tom, mæsken faldt mere sammen og så var det det. Nu var det nok ikke det klogeste at brygge på hvede under et sådant forsøg, da det traditionelt skal cirkuleres meget langsomt. Næste gang forsøger jeg igen uden nettet, for at se om spargeringen med de bredere riller og et Vorlauf kan være vejen frem. På billederne ses også en spøjs ting jeg aldrig har set før. Under mæskningen cirkulerede jeg manuelt med en kande, og omrørte med jævne mellemrum, da det var ved at pakke igen. Mod slutningen ophørte jeg med at røre. Da så sparge var næsten færdig og sien højt hævet, blev urten over mæsken også mere klar på grund af spargevandet. Og her kunne jeg så se at mæsken havde samlet sig i en stor rimelig kompakt kegle inde i sien. Jeg rørte let i det øverste af mæsken, så det sidste spargevand ikke bare skulle løbe udenom mæsken. Det gik ikke mærkbart ud over effektiviteten, som var på 79%. Jeg glæder mig til jeg får fanget ideen og metoden at få dette system til at køre optimalt. Gode råd modtages med glæde.
|
Anbefaling: Læs mere under
links.
|
Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette
Websted fra feedbacksiden.
|