|
Gå hurtigt til: Siderne er optimeret til 1280 x 800
Bryggeriets motto: Både bryg og drik med
omtanke!
|
Syrefast net til indsatssien. Som beskrevet flere steder her på siden havde jeg store overvejelser omkring opbygningen af systemet med indsatssien. Det viste sig at sien, med 2 cm lange og 2 mm. brede riller er meget effektiv til at skabe cirkulation. Men når pumpen cirkulerer, stopper spargeringen til. Derfor har jeg nu forsøgt at skære det syrefaste net til, som oprindeligt blev købt ind til at skulle være bund i indsatssien. Det har 1 mm. huller og er lavet af 0,5 mm tråd, og vil derfor hurtigere frembringe en filterbund, så malt ikke går gennem og sætter sig i spargeringen. Første bryg med dette net gik heller ikke optimalt, da jeg ret hurtigt fik "stuck sparge", hvor malten i sien presses sammen og dermed hindrer væsken i mæsken i at cirkulere. Jeg tilskriver dette at dette bryg var en weissbier, som på grund af den store mængde hvedemalt skal cirkuleres og sparges meget langsomt. Så langsomt at det ikke var mig muligt at få pumpen droslet ned. Læs mere om dette bryg her: Forsøgsbryg med syrefast net. Men altså sådan lavede jeg et net til indsatssien. Vigtigt: Rustfrit og syrefast stål må ikke skæres behandles med værktøj, der har været brugt til andet. Det vil kunne presse rust ind i stålet, og så er det ikke længere rustfrit. Ganske vist kan det rengøres med oxalsyre og dermed danne den rustfri overflade. Men det er en omstændelig affære. Det er lettere at passe på. Jeg overvejede at tømme mæskresterne ud, mens urten bringes i kog. Måske vil indsatssien så med dette net monteret kunne fungere som en slags humlefilter. Hvis humlen koges med løst i urten (jeg bruger normalt humlesokker) vil en cirkulation med pumpen presse humlen mod bunden, mens urten på grund af cirkulationen ikke vil skulle røres rundt. Når kogningen er til ende kan man vel hejse sien langsomt op, mens humle danner et filter og trub fanges i dette filter.
|
Anbefaling: Læs mere under
links.
|
Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette
Websted fra feedbacksiden.
|