[LaC - Brew Forsiden]        Syrefast net til indsatssien  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Syrefast net til indsatssien.

Som beskrevet flere steder her på siden havde jeg store overvejelser omkring opbygningen af systemet med indsatssien. Det viste sig at sien, med 2 cm lange og 2 mm. brede riller er meget effektiv til at skabe cirkulation. Men når pumpen cirkulerer, stopper spargeringen til. Derfor har jeg nu forsøgt at skære det syrefaste net til, som oprindeligt blev købt ind til at skulle være bund i indsatssien. Det har 1 mm. huller og er lavet af 0,5 mm tråd, og vil derfor hurtigere frembringe en filterbund, så malt ikke går gennem og sætter sig i spargeringen.

Første bryg med dette net gik heller ikke optimalt, da jeg ret hurtigt fik "stuck sparge", hvor malten i sien presses sammen og dermed hindrer væsken i mæsken i at cirkulere. Jeg tilskriver dette at dette bryg var en weissbier, som på grund af den store mængde hvedemalt skal cirkuleres og sparges meget langsomt. Så langsomt at det ikke var mig muligt at få pumpen droslet ned. Læs mere om dette bryg her: Forsøgsbryg med syrefast net.

Men altså sådan lavede jeg et net til indsatssien. Vigtigt: Rustfrit og syrefast stål må ikke skæres behandles med værktøj, der har været brugt til andet. Det vil kunne presse rust ind i stålet, og så er det ikke længere rustfrit. Ganske vist kan det rengøres med oxalsyre og dermed danne den rustfri overflade. Men det er en omstændelig affære. Det er lettere at passe på.

Jeg overvejede at tømme mæskresterne ud, mens urten bringes i kog. Måske vil indsatssien så med dette net monteret kunne fungere som en slags humlefilter. Hvis humlen koges med løst i urten (jeg bruger normalt humlesokker) vil en cirkulation med pumpen presse humlen mod bunden, mens urten på grund af cirkulationen ikke vil skulle røres rundt. Når kogningen er til ende kan man vel hejse sien langsomt op, mens humle danner et filter og trub fanges i dette filter.


 

Startside Op Grundfospumpen som mæskepumpe Spargevand Restaurering af fadølskøleren Tragt til Crankandstein Motorisering af Crankandstein 3D Ny hane på gasgruekedlen Spargeringen Spargelåg Hejsestativ til indsatssien Hjul på en gasgruekedel Syrefast net til indsatssien Saft/Frugtpresse

Forsøgsbryg

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

jordan 6 sport blue michael kors outlet kate spade outlet louis vuitton outlet coach outlet online jordan 6 sport blue jordan 6 sport blue lebron 12 louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordans cheap jordans michael kors outlet Louis Vuitton Outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet Michael Kors Outlet sport blue 3s louis vuitton outlet cheap jordans louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan retro 11 legend blue jordan 6 sport blue history of jordan 6s louis vuitton outlet foamposites beats by dre cheap retro jordans for sale sport blue 6s lebron 12 history of jordan 6s jordans for sale cheap air jordan shoes coach outlet online louis vuitton outlet louis vuitton outlet sport blue 3s