[LaC - Brew Forsiden]        Indsatssi til gasgrukedlen  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Indsatssi til gasgrukedlen

Jeg har gennem lang tid og store overvejelser forsøgt at finde ud af et godt system med en si til gasgruekedlen. Min lautertun fungerede egentlig fint, men den har sine begrænsninger og besværligheder. Læs mere om dette under lautertunen.

Stålet til sierne, da det ankom fra Sune.

Som beskrevet under gasgruekedlen, havde jeg havde indkøbt noget syrefast trådnet, som jeg ville have benyttet ved at lægge det i to lag. Ideen med nettet beskrives herunder, men den blev droppet, da smeden, som Søren Tygesen og jeg havde fundet til at smede det sammen fandt det ustabilt. Så da vi modtog vore sier, var de monteret med rustfri si, med aflange 2 mm. huller. Trods det meget arbejde med at skaffe og planlægge systemet med de to lag net, er jeg indtil videre ret tilfreds med den nye si. At hullerne er formet som slidser, er ifølge "Lærebog i bryggeridrift - bind 1", fra 1940 en fordel, da der på den måde er et større gennemløbsareal (Se info om bogen under artikler). Der er billeder af indsatsien i fotogalleriet.

Ideen med nettet var ellers godt tænkt. Det ene net var kraftigt og stormasket. Det andet var fintmasket og tyndere. Sammen ville det blive stabilt og alligevel fintmasket. Hullerne i det tynde trådnet er 1 mm, og med 0,5 mm. tråd. Dette er nu skåret til, så det passer indeni indsatssien. Se billeder af dette under Gør det selv.

Nettet kunne kun købes i 1 m2 af gangen. Jeg har solgt tre sæt til  andre bryggere. Jeg har modtaget erfaringer og mulighed for at købe stål til siderne fra Sune, som var hurtigst til at købe net ved mig. Han har allerede fået lavet sin indsatssi, og har meldt tilbage at det virker ret fint.

Oprindeligt var planen at lave en falsk bund, men endte altså op med at lave en si-spand, der kan hæves ud af gruekedlen som en Lautertun, eller stå i den som en bund, efter behov. Det er lidt som det system Torben Lund benytter ved sine elgryder.

Indsatssien, som den så ud, da jeg fik den hjem.

Sien er temmelig godt og solidt lavet. Jeg har endnu ikke fået lavet huller til karabiner og wirer, så det er muligt at hejse sien op af kedlen under slutningen af spargningen. Der skal også konstrueres et stativ, der er kraftigt nok til at bære vægten af sien inklusive malt og vand.


Indsatssien er sat ned i kedlen for første gang.

Sien er desværre så stor at min 1" silikoneslange ikke som planlagt kan føres ned ved siden af den for på den måde at lade pumpen suge urten ud fra neden og op til toppen af mæsken. Dette betyder at jeg var nød til at få skiftet den oprindelige hane på gasgruekedlen, så slangen kan monteres her. Der er som nævnt flere billeder af indsatsien i fotogalleriet.

 

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

jordan 6 history of jordan history of jordan 6s history of jordan 6s history of jordan 6s louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet history of jordan 6s sport blue 3s jordan 3 sport blue louis vuitton outlet Louis Vuitton Outlet louis vuitton outlet jordan 3 sport blue cheap jordan shoes lululemon yoga pants jordan 6 sport blue foamposites for sale louis vuitton outlet sport blue 6s concord 11s cheap jordan shoes cheap jordan shoes jordan 6 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordans for sale Louis Vuitton Outlet foamposites jordan 3 sport blue Kate Spade Outlet retro jordans for sale beats by dre cheap louis vuitton outlet jordan 3 sport blue foamposites for sale Nike KD VII sport blue 3s sport blue 6s sport blue 3s