|
Gå hurtigt til: Siderne er optimeret til 1280 x 800
Bryggeriets motto: Både bryg og drik med
omtanke!
|
Lautertun Min lautertun har jeg lavet af to brygspande, hvor den ene har fået boret rigtigt mange huller. Den er sat oveni en anden brygspand, og holdt oppe over hanen med et stativ, som jeg har lavet af en tallerkenholder fra min micro-ovn (Den blev alligevel aldrig brugt i oven, så nu gør den god tjeneste i lautertunen) Se flere billeder af lautertunen i galleriet. Fotogalleri Men når jeg sparger i denne lautertun går det ikke så godt som jeg kunne ønske. Det kan der være mange gode grunde til (se nedenfor), men jeg går efter at finde løsningen i mit materiel i første omgang. Derfor har jeg købt noget net, som skal bruges til en falsk bund til gruekedlen. Eller måske skal nettet i stålgryden jeg nævnte før. Enten som en falsk bund over hanen, eller ved at skære bunden af gryde og sætte stålnettet i den. Så skal den hæves op og ned af gruekedlen med et hejsesystem. Min kære svoger, som er smed, har lovet mig at se på det. Muligvis vil han valse et stykke stål rundt, som jeg så kan bruge til at sætte min si fast i. Så derfor overlever gryden uden at blive skåret i indtil videre. Lautertunen virker som sådan fint nok. Den kan lave et godt gennemløb, hvis malten er valset rigtigt og er af en passende mængde. Og derfor kan jeg ikke få det til at virke optimalt. Min valsning var ikke god nok, syntes jeg og jeg fik derfor en ny mølle. Læs om møllen her. Og det hjalp virkeligt. Men det var nok ikke den gamle mølles skyld. Jeg tror jeg havde indstillet den forkert og var hurtig med at skifte den ud. Det næste problem jeg har fået med min lautertun er, at jeg
har haft bryg hvor jeg blindt har fulgt opskriften, som den blev lavet i
Beersmith programmet. Når jeg så har mæsket 10 - 14 kilo malt og står med de,
ifølge opskriften planlagte, 41 liter mæsk har jeg et problem!: Det kostede 1 -2 liter mæsk, som løb ovenud i ét bryg og 1 - 1½ times ekstra arbejde i andre bryg. Det lader sig gøre at køre en spargning alligevel, men det er meget tidskrævende, fordi urten der filtreres fra så skal hældes i en ekstra gryde og løbende eftervarmes for så at blive ført oveni lautertunen. Og så må mæsken skovles over i lautertunen efterhånden som det hele sætter sig, og der bliver lidt mere plads. Så jeg glæder mig til at få lavet den indsatssi til gasgruekedlen. |
Anbefaling: Læs mere under
links.
|
Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette
Websted fra feedbacksiden.
|