[LaC - Brew Forsiden]        Lautertun  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

[Billede af produktet]
Lautertunen er her i brug. Det gik langsomt den dag...

Lautertun

Min lautertun har jeg lavet af to brygspande, hvor den ene har fået boret rigtigt mange huller. Den er sat oveni en anden brygspand, og holdt oppe over hanen med et stativ, som jeg har lavet af en tallerkenholder fra min micro-ovn (Den blev alligevel aldrig brugt i oven, så nu gør den god tjeneste i lautertunen) Se flere billeder af lautertunen i galleriet. Fotogalleri

Men når jeg sparger i denne lautertun går det ikke så godt som jeg kunne ønske. Det kan der være mange gode grunde til (se nedenfor), men jeg går efter at finde løsningen i mit materiel i første omgang. Derfor har jeg købt noget net, som skal bruges til en falsk bund til gruekedlen. Eller måske skal nettet i stålgryden jeg nævnte før. Enten som en falsk bund over hanen, eller ved at skære bunden af gryde og sætte stålnettet i den. Så skal den hæves op og ned af gruekedlen med et hejsesystem.

Min kære svoger, som er smed, har lovet mig at se på det. Muligvis vil han valse et stykke stål rundt, som jeg så kan bruge til at sætte min si fast i. Så derfor overlever gryden uden at blive skåret i indtil videre.


Lautertunen virker som sådan fint nok. Den kan lave et godt gennemløb, hvis malten er valset rigtigt og er af en passende mængde. Og derfor kan jeg ikke få det til at virke optimalt. Min valsning var ikke god nok, syntes jeg og jeg fik derfor en ny mølle. Læs om møllen her. Og det hjalp virkeligt. Men det var nok ikke den gamle mølles skyld. Jeg tror jeg havde indstillet den forkert og var hurtig med at skifte den ud.

Det næste problem jeg har fået med min lautertun er, at jeg har haft bryg hvor jeg blindt har fulgt opskriften, som den blev lavet i Beersmith programmet. Når jeg så har mæsket 10 - 14 kilo malt og står med de, ifølge opskriften planlagte, 41 liter mæsk har jeg et problem!:
En brygspand er på ca. 30 liter? Så det kan ikke være i lautertunen.

Det kostede 1 -2 liter mæsk, som løb ovenud i ét bryg og 1 - 1½ times ekstra arbejde i andre bryg.

Det lader sig gøre at køre en spargning alligevel, men det er meget tidskrævende, fordi urten der filtreres fra så skal hældes i en ekstra gryde og løbende eftervarmes for så at blive ført oveni lautertunen. Og så må mæsken skovles over i lautertunen efterhånden som det hele sætter sig, og der bliver lidt mere plads.

Så jeg glæder mig til at få lavet den indsatssi til gasgruekedlen.


Startside Op Gasgruekedel Indsatssi til gasgrukedlen Maltmølle Lautertun Brygspande Alt det løse brygudstyr Magnetomrører Grundfos pumpe Kommende planer

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

louis vuitton outlet lebron 12 foamposites for sale lebron 12 lebron 12 louis vuitton outlet sac louis vuitton sport blue 3s sport blue 3s louis vuitton outlet jordan 3 sport blue jordan 6 sport blue nike kd vii kate spade outlet new jordans 2014 cheap jordan shoes louis vuitton outlet beats by dre cheap new jordans louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 3 sport blue nike kd vii jordan 11 legend blue retro jordans for sale sport blue 3s cheap jordan shoes foamposites for sale louis vuitton outlet coach outlet online beats by dre outlet history of jordan 6s louis vuitton outlet louis vuitton outlet history of jordan 6s cheap jordans louis vuitton outlet jordan 6 history of jordan beats by dre cheap