[LaC - Brew Forsiden]        Cornelius Fade  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Om fadene.

Jeg er den lykkelige ejer af 8 Cornelius fade. Corneliusfadene har den åbenlyse fordel, at de er nemme at gøre rent. Som jeg beskriver omkring min Co2 og regulator, så har jeg også kobling til Carlsbergfade. Men dem har jeg endnu ingen af.

[Billede af produktet] 
Et Corneliusfad.

Oprindeligt købte jeg fire fade, men efter at jeg er begyndt at brygge på 60 liter gærspande, var det ikke helt nok. Derfor købte jeg et enkelt fad mere, da det umiddelbart var der mit behov var. Når jeg brygger får jeg ca. mellem 40 og 50 liter øl. Corneliusfadene rummer hver ca. 18 liter, så dem fylder jeg to af og resten går på flasker. Det er også rart at have øl, der er transportabelt. Det er ret sjældent jeg tager et fadølsanlæg med mig, når jeg skal på besøg ved nogen. Men med en øl under armen kan ret let komme i snak med naboen eller de venner man besøger.

Om opbevaring og køling.

I begyndelsen gjorde jeg det med fadene, at jeg satte dem ud i skuret, hvor der om vinteren kan være ret koldt. Det betød at jeg kunne hente fadet og tappe koldt øl, når der var behov for det. Ulempen var at det efter nogle timer betød at temperaturen på øllet langsomt steg. Jeg opbevarer stadig fadene i skuret, både under carbonering og opbevaring.

Derfor gjorde jeg nogle forsøg på at bruge et køleskab, som blev ombygget til formålet. Køleskabet fik jeg gratis ved Punkt 1. De havde kasseret det, da det havde en fejl, som bestod i at det kølede hele tiden. Optimistisk så jeg det som et mindre problem. Jeg pillede alle hylder ud af kølsekabet, og borede et hul i lågen til tappehanen. Der var desværre ikke umiddelbart plads til et Corneliusfad. Derfor skar jeg alle de formstøbte hylder, der sad i lågen ud. Så var der plads. Jeg dækkede hullerne med noget Gaffatape. Køleskabet stod prøven nytårsaften 2006/2007. Og det virkede sådan set godt nok. Bare jeg huskede at slukke for strømmen efter et par timers køling. Ellers blev øllet for koldt. Det siger dog sig selv, at dette ikke holdt i længden. Det var ikke så rart at have et køleskab stående i spisestuen, og det var ret besværligt at afmontere slanger og hane, samt rengøre det hele hver gange det skulle ud. At løsningen med gaffatape og huller i inderbeklædningen også var uhygiejnisk, gjorde det endnu lettere: I februar 2007 røg køleskabet til genbrug.

I stedet har jeg nu fået en gennemstrømskøler: Fadølskøler

Der fades øl på to corneliusfade.


Her kommer senere lidt omkring rengøringen af fadene og andet godt...


Startside Op Tappehaner Fadølskøler Co2 og Regulator Cornelius Fade


 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

new jordans louis vuitton outlet lebron 12 Louis Vuitton Outlet louis vuitton outlet retro jordans for sale cheap jordans louis vuitton outlet cheap jordans nike kd vii jordan 6 sport blue sport blue 3s louis vuitton outlet history of jordan 6s michael kors outlet michael kors outlet louis vuitton outlet history of jordan 6s louis vuitton outlet cheap jordan shoes beats by dre outlet sport blue 6s louis vuitton outlet jordan shoes kate spade outlet cheap air jordans louis vuitton outlet lululemon sale jordan 3 sport blue louis vuitton outlet jordan retro 11 jordan 3 sport blue louis vuitton outlet michael kors outlet jordan 6 sport blue louis vuitton outlet history of jordan 6s sport blue 6s louis vuitton outlet louis vuitton outlet