|
Gå hurtigt til: Siderne er optimeret til 1280 x 800
Bryggeriets motto: Både bryg og drik med
omtanke!
|
Om fadene.Jeg er den lykkelige ejer af 8 Cornelius fade. Corneliusfadene har den åbenlyse fordel, at de er nemme at gøre rent. Som jeg beskriver omkring min Co2 og regulator, så har jeg også kobling til Carlsbergfade. Men dem har jeg endnu ingen af. Oprindeligt købte jeg fire fade, men efter at jeg er begyndt at brygge på 60 liter gærspande, var det ikke helt nok. Derfor købte jeg et enkelt fad mere, da det umiddelbart var der mit behov var. Når jeg brygger får jeg ca. mellem 40 og 50 liter øl. Corneliusfadene rummer hver ca. 18 liter, så dem fylder jeg to af og resten går på flasker. Det er også rart at have øl, der er transportabelt. Det er ret sjældent jeg tager et fadølsanlæg med mig, når jeg skal på besøg ved nogen. Men med en øl under armen kan ret let komme i snak med naboen eller de venner man besøger. Om opbevaring og køling.I begyndelsen gjorde jeg det med fadene, at jeg satte dem ud i skuret, hvor der om vinteren kan være ret koldt. Det betød at jeg kunne hente fadet og tappe koldt øl, når der var behov for det. Ulempen var at det efter nogle timer betød at temperaturen på øllet langsomt steg. Jeg opbevarer stadig fadene i skuret, både under carbonering og opbevaring. Derfor gjorde jeg nogle forsøg på at bruge et køleskab, som blev ombygget til formålet. Køleskabet fik jeg gratis ved Punkt 1. De havde kasseret det, da det havde en fejl, som bestod i at det kølede hele tiden. Optimistisk så jeg det som et mindre problem. Jeg pillede alle hylder ud af kølsekabet, og borede et hul i lågen til tappehanen. Der var desværre ikke umiddelbart plads til et Corneliusfad. Derfor skar jeg alle de formstøbte hylder, der sad i lågen ud. Så var der plads. Jeg dækkede hullerne med noget Gaffatape. Køleskabet stod prøven nytårsaften 2006/2007. Og det virkede sådan set godt nok. Bare jeg huskede at slukke for strømmen efter et par timers køling. Ellers blev øllet for koldt. Det siger dog sig selv, at dette ikke holdt i længden. Det var ikke så rart at have et køleskab stående i spisestuen, og det var ret besværligt at afmontere slanger og hane, samt rengøre det hele hver gange det skulle ud. At løsningen med gaffatape og huller i inderbeklædningen også var uhygiejnisk, gjorde det endnu lettere: I februar 2007 røg køleskabet til genbrug. I stedet har jeg nu fået en gennemstrømskøler: Fadølskøler Der fades øl på to corneliusfade. Her kommer senere lidt omkring rengøringen af fadene og andet godt... |
Anbefaling: Læs mere under
links.
|
Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette
Websted fra feedbacksiden.
|