[LaC - Brew Forsiden]        Maltmølle  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Malt skal valses.

Efter i flere år at have købt min malt valset, når der skulle bruges valset malt besluttede jeg at valse selv. Det giver en større frihed i forhold til opbevaring af malten, som ikke holder så længe når den er valset. Nu kan jeg have malten stående og valse det jeg skal bruge, når jeg skal bruge det. Det skulle også kunne betyde at jeg kan indstille til at valse i en finhed, som passer til mit øvrige brygudstyr. Men så langt er jeg ikke nået i mit kendskab til min maltmølle. Jeg lagde ud med at købe en Marga-mølle, som jeg beskriver her nederst på siden, men har nu en Crankandstein.

Crankandstein & motor


Crankandstein 3D mølle.

Min C&S 3D mølle er nu kommet og jeg har fået den sat på en base, motoriseret og monteret en stor tragt. Jeg havde mange overvejelser og lavede fejl, da jeg skulle have den motoriseret.
Jeg havde f.eks. fået en motor jeg ville bruge til den. Desværre havde jeg lavet en pinlig regnefejl. Jeg troede at møllen ville køre 300/min på sin gearede udgang. Det viste sig at den kører med 30/ min., hvilket slet ikke er nok.

Så nu heldigvis fået mig en bore/røremaskine i julegave i stedet. Den har jeg lavet en base til og sat røremaskinen til. Det kan der læses om på Motorisering af Crankandstein 3D. Der er masser af billeder og forklaringer om hvordan jeg lavede basen og satte motoren til. Men jeg lavede som sagt også en tragt. Den proces kan der læses om her på Tragt til Crankandstein.

Se her hvordan jeg mototriserede møllen               Se hvordan jeg lavede en tragt til møllen

I forhold til Margamøllen, så er C&S'en meget hurtigere, større og stille. Min vurdering af kvaliteten på den skrå den laver er, at den er god. Men jeg skal naturligvis have leget lidt med indstillingerne. Effektiviteten på første bryg var på 77,7, men kunne have været højere, da der løb 1 - 2 liter af den første højt koncentrerede urt fra lautertunen ud på gulvet. Det var surt! Det er de oplevelser man kan have på en ellers rigtig god bryggedag.

Hvordan der valses kan der læses om på siden om valsning ved at klikke her.

Det jeg synes er en fordel ved min mølles tre valser, mod flere andre maltmøllers 2 valser, er at den er konstrueret således, at de to øverste valser er monteret med en fast afstand. Der kan så justeres afstand på den nederste valse, som ligger mellem de to øverste. Det gør at de første to valser giver malten et tryk, som blødgør eller knuser kernen let uden at ødelægge maltens skaldele ret meget. Derefter køres malten gennem den nederste valse, hvor afstanden kan justeres. Her males kernerne så, og skaldelene trækkes stort set uændret igennem. På den måde opnås den ønskede effekt med malede kerner og hele skaldele, som kan danne et godt filter i lauteringen (sining af mæsken). Der kan læses mere om mæskning ved at klikke her.


Margamøllen

[Billede af produktet]
Margamøllen er i drift under "lær en ven at brygge-dag, 2007".

Min første mølle var en Margamølle. Margamøllen virker fint! Jeg købte den brugt og har brugt den til to bryg. Men jeg synes den er lidt langsom, og effektiviteten har ikke været helt i top. Jeg har muligvis malet lidt for fint. I hvert fald så tager det meget lang tid i lautertunen. Jeg var utålmodig og gav op på denne mølle ret hurtigt, idet jeg ikke nåede at brygge nok, til at vide om det blot var et indstillingsproblem jeg havde. Jeg overvejer lige nu at benytte den til specialmalte.


Startside Op Gasgruekedel Indsatssi til gasgrukedlen Maltmølle Lautertun Brygspande Alt det løse brygudstyr Magnetomrører Grundfos pumpe Kommende planer

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

sport blue 6s louis vuitton outlet jordan 3 sport blue louis vuitton outlet sport blue 3s louis vuitton outlet louis vuitton outlet sport blue 6s michael kors outlet sport blue 6s coach outlet online sac louis vuitton coach outlet online louis vuitton outlet foamposites for sale cheap jordans louis vuitton outlet louis vuitton outlet retro jordans louis vuitton outlet jordan 6 sport blue lululemon outlet coach outlet online sport blue 6s louis vuitton outlet kate spade outlet Louis Vuitton Outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet beats by dre outlet cheap air jordan shoes louis vuitton outlet kate spade outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet foamposites for sale kate spade outlet Louis Vuitton Outlet Nike KD VII cheap jordan shoes