[LaC - Brew Forsiden]        Gasgruekedel  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Gasgruekedlen

Indtil videre har jeg kun lavet fem til seks bryg på gruekedlen, som er blevet kernen i mit brygudstyr. Så der er stadig en masse der skal rettes til før jeg synes det bliver perfekt.

[Gasgruekedel] 

Derby Gasgruekedlen kort før vi gik i gang med at brygge med den første gang.

Men at det er bedre end mit gamle brygsystem, hvor jeg brugte en 25 liters gryde inde på wok blusset på vores gaskomfur, er der ingen tvivl om. Jeg kan nu brygge 40 - 45 liter øl i et bryg på én gang. Indtil nu har jeg haft brygget to gange lige efter hinanden og så blandet det sammen i brygspanden. Det tog meget lang tid og var ikke optimalt. Jeg havde heller ingen Lautertun inden da, men det beskriver jeg under den.


Hovedfordele ved gruekedlen er:

  • Muligheden for den store mask
  • Den er meget let at rengøre
  • Gryden er temmelig hurtig til at bringe store mængder op på rette temperatur.
  • Det er smart at man kan stå ude og brygge, da afdampningen under brygningen er markant.

Umiddelbare ulemper ved gruekedlen er:

  • Gryden er lidt svær at holde på rette temperatur. Men med øvelse og læ går det rimeligt let.
  • Jeg har ikke mulighed for at komme i læ med gryden udenfor, derfor kan den blive blæst ud. Især ved lavt blus er den sårbar overfor vinden (Og den har vi nok af på Fanø). Dette må jeg leve med indtil jeg får lavet et godt bryggehjørne i mit skur.

Projekter omkring gruekedlen:

Jeg ville eksperimentere med at lave et pumpesystem af en spulepumpe fra en opvaskemaskine. Dette blev droppet, da jeg fandt en brugt Grundfos pumpe. Den pumpe vil skulle drosles noget ned i udgangssiden, da den flytter 2500 liter i timen = ca. 41 liter i minuttet. Det er en meget stor pumpe. Men den har hus af rustfrit stål og kan pumpe væske i temperaturområdet (- 20° til + 110° C). Mere om pumpen andetsteds, når jeg får den prøvet ordentligt af. Der kan ses flere billeder af den i galleriet, samt læses om den ved at klikke her på pumpen.

Jeg har arbejdet længe på at finde ud af et system med en si til gruekedlen. Jeg havde oprindeligt indkøbt noget syrefast trådnet, som jeg ville have benyttet ved at lægge det i to lag. Ideen med nettet beskrives herunder, men den blev droppet, da smeden, som Søren Tygesen fra Esbjerg og jeg havde fundet til at smede det, fandt det ustabilt. Så da vi modtog vore sier, var de monteret med rustfri si, med aflange 2 mm. huller. Læs mere om sien her.

For at løfte sien ud af gasgruekedlen har jeg fået lavet et solidt hejsestativ.

Her er sparge ved at være færdigt. Jeg havde ikke tid til at tage billeder, da jeg cirkulerede meget langsomt med en kande. Jeg fik endnu et par gange en

For at kunne benytte gruekedlen sammen med pumpen, må hanen skiftes til en almindelig hane og ikke en oval, som den de fleste gasgruekedler er født med. Så det projekt kan der læses om under "Gør det selv".

Der skal nu vand i kedlen, så den kan testes for om alt er tæt.


Gasgruekedlen under brygning i bryggerset.
Den tid skulle nu være forbi, da der ikke er plads til hejsestativ.
Indtil videre brygger jeg ude.

 


Startside Op Gasgruekedel Indsatssi til gasgrukedlen Maltmølle Lautertun Brygspande Alt det løse brygudstyr Magnetomrører Grundfos pumpe Kommende planer

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

sport blue 3s beats by dre outlet michael kors outlet jordan 6 sport blue concord 11s louis vuitton outlet louis vuitton outlet coach factory outlet online louis vuitton outlet louis vuitton outlet coach factory online Michael Kors Outlet Kate Spade Diaper Bag coach outlet online jordan 3 sport blue cheap jordan shoes lebron 11 louis vuitton outlet jordan 3 sport blue sport blue 3s sport blue 3s louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet michael kors outlet sport blue 6s coach outlet online louis vuitton outlet coach outlet online louis vuitton outlet foamposites for sale cheap jordans louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordans louis vuitton outlet jordan 6 sport blue louis vuitton outlet coach outlet online history of jordan 6s