[LaC - Brew Forsiden]        Grundfos pumpe  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

En pumpe kan hjælpe med brygningen.

 
Grundfos pumpen som den så ud, da jeg modtog den.

Denne ret store pumpe fik jeg købt af en venlig medbrygger, Bo, som fik den pakket så fint ind og sendt til mig. Jeg har efterfølgende fået nogle råd fra Bo om hvordan man nok vil kunne drosle pumpen ned, så den ikke er så voldsom. Dette viste sig ikke at være tilfældet. Den var alt for voldsom til den størrelse bryg jeg laver i en gruekedel. Men det kan du læse mere om herunder og omkring på siderne. Pumpen har jeg ikke længere, men historien er egentlig god nok, da man kan drage nogle erfaringer fra den. Både hvis man vil lave et større setup, men også hvis man har en mindre pumpe og vil gøre sine forsøg.

Denne pumpe flytter 2500 liter i timen = ca. 41 liter i minuttet. Det er nok lige vel meget, selv til en gasgruekedel. Selve mæsken og indsatsien skal kunne følge med til at føde pumpen også.  

Læs om hvordan jeg fik monteret pumpen, så jeg forsøgt om kan bruges som mæskepumpe her under gør det selv


Hovedfordele ved grundfospumpen er:

  • Den har hus af rustfrit stål og kan pumpe væske i temperaturområdet (- 20° til + 110° C).
  • Den er meget let at rengøre.
  • Den er virkelig solid.

Umiddelbare ulemper ved grundfospumpen er:

  • At den skal drosles ned, selvom det nok skal kunne lade sig gøre (Se nedenfor).
  • Dens størrelse rent fysisk. Jeg forudser at det bliver lidt besværligt at flytte rundt på pumpen under brygningen.


Dette billede sendte Bo mig af pumpen inden jeg modtog den.


Data på pumpen:

Pumpen er en Grundfos  CHI 2-50 A-W-G-BQQV industripumpe, som har været anvendt i et anlæg der har fremstillet destilleret vand. Jeg har på Grundfos' hjemmeside fundet et datablad og et instruktionsblad på pumpen. Se dem ved at klikke på dem.

Pumpen måler ca. 22 x 42 cm. Hertil kommer så evt. tilslutninger mm. Selve gevindene på studserne er ret store. Den er endnu ikke vejet, da jeg fortsat har den stående i den transportkasse Bo sendte mig den i (Se nedenfor).

       
Endnu et par billeder Bo sendte mig.


Projekter omkring pumpen:

For at drosle pumpen ned, har Bo foreslået et system han har lavet til en pumpe. Systemet går ud på at der placeres et T-stykke både på ind og udgangen af pumpen. Ved at lave en sløjfe fra udgangen og tilbage til indgangen vil en meget stor del af trykket kunne aftages ved at det bliver ført retur til indgangen. Hvis man så samtidig gør den udgang, der skal gå videre til toppen af mæsken mindre, vil dette og bevirke at systemet drosles ned. En hane placeret i sløjfen vil muliggøre at man kan stille lidt på udgangstrykket. Jeg håber Bo vil tillade, at jeg her viser det billede han sendte mig af sin idé, som han har lavet et test setup af her:


Bo's test setup af et muligt omløb til at reducere pumpen med.

Det er som nævnt min tanke at pumpen skal bruges sammen med den indsatsi jeg er i gang med at få fremstillet, således at det bliver et stort samlet system, der kan køres fra en og samme gruekedel.


Herunder er et lille videoklip af en testopstilling jeg har lavet med pumpen. Testen er kun lavet med det mest nødvendige, og jeg har endnu ikke sat et omløb på. Men jeg var så spændt på at se hvordan pumpen kører, at jeg lavede dette. Der er først film hvor pumpen kører med slange ind og ud stukket ned i en spand, så vandet bare cirkuleres. Derefter et klip, hvor jeg har sat min spargering til.

 

Testen gav mig en oplevelse af at pumpen er meget kraftfuld, men at den kan drosles ned. I instruktionspapirerne står der at pumpen skulle være normalt sugende. Men det viste sig i praksis at betyde at den kun suge det ind, der løber frem til den. Den skulle spædes for at køre, men så virkede det til gengæld fint.

Pumpen er blevet monteret på et stykke plade af et hvidt fibermateriale, og der er blevet sat hjul under. Så den vil på den måde være placeret under hanen på gruekedlen og få et tilløb ad den vej. Der må opstå et ret stort tab til selve pumpen også, som skal modregnes i mine opskrifter fremover.


Drømmen:

Hvis jeg blot havde pladsen ville pumpen kunne gøre stor funktion i et fast setup med rør og haner, så den kunne transportere både urt, spargevand fra et ekstra kogekar osv. Men.... huse er nu engang på den størrelse de er!

Og pumpen var alt for stor til mit behov. Den stod i to år i mit skur, hvorefter den ikke længere er i mit eje.


Se øvrige billeder af pumpen i galleriet.


Startside Op Gasgruekedel Indsatssi til gasgrukedlen Maltmølle Lautertun Brygspande Alt det løse brygudstyr Magnetomrører Grundfos pumpe Kommende planer 

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

kate spade outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet coach outlet online foamposites for sale jordan 3 sport blue retro jordans for sale beats by dre outlet louis vuitton outlet jordan 6 history of jordan louis vuitton outlet louis vuitton outlet sport blue 6s louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 6 sport blue louis vuitton outlet jordan 6 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet jordan 3 sport blue sport blue 3s jordan 6 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet cheap jordans history of jordan 6s sport blue 3s legend blue 11s for sale louis vuitton outlet louis vuitton outlet louis vuitton outlet beats by dre outlet jordan 3 sport blue louis vuitton outlet louis vuitton outlet Nike KD VII jordan 11 legend blue sac louis vuitton