|
Gå hurtigt til: Siderne er optimeret til 1280 x 800
Bryggeriets motto: Både bryg og drik med
omtanke!
|
En pumpe kan hjælpe med brygningen.
Denne ret store pumpe fik jeg købt af en venlig medbrygger, Bo, som fik den pakket så fint ind og sendt til mig. Jeg har efterfølgende fået nogle råd fra Bo om hvordan man nok vil kunne drosle pumpen ned, så den ikke er så voldsom. Dette viste sig ikke at være tilfældet. Den var alt for voldsom til den størrelse bryg jeg laver i en gruekedel. Men det kan du læse mere om herunder og omkring på siderne. Pumpen har jeg ikke længere, men historien er egentlig god nok, da man kan drage nogle erfaringer fra den. Både hvis man vil lave et større setup, men også hvis man har en mindre pumpe og vil gøre sine forsøg. Denne pumpe flytter 2500 liter i timen = ca. 41 liter i minuttet. Det er nok lige vel meget, selv til en gasgruekedel. Selve mæsken og indsatsien skal kunne følge med til at føde pumpen også. Læs om hvordan jeg fik monteret pumpen, så jeg forsøgt om kan bruges som mæskepumpe her under gør det selv Hovedfordele ved grundfospumpen er:
Umiddelbare ulemper ved grundfospumpen er:
Data på pumpen: Pumpen er en Grundfos CHI 2-50 A-W-G-BQQV industripumpe, som har været anvendt i et anlæg der har fremstillet destilleret vand. Jeg har på Grundfos' hjemmeside fundet et datablad og et instruktionsblad på pumpen. Se dem ved at klikke på dem. Pumpen måler ca. 22 x 42 cm. Hertil kommer så evt. tilslutninger mm. Selve gevindene på studserne er ret store. Den er endnu ikke vejet, da jeg fortsat har den stående i den transportkasse Bo sendte mig den i (Se nedenfor).
Projekter omkring pumpen:For at drosle pumpen ned, har Bo foreslået et system han har lavet til en pumpe. Systemet går ud på at der placeres et T-stykke både på ind og udgangen af pumpen. Ved at lave en sløjfe fra udgangen og tilbage til indgangen vil en meget stor del af trykket kunne aftages ved at det bliver ført retur til indgangen. Hvis man så samtidig gør den udgang, der skal gå videre til toppen af mæsken mindre, vil dette og bevirke at systemet drosles ned. En hane placeret i sløjfen vil muliggøre at man kan stille lidt på udgangstrykket. Jeg håber Bo vil tillade, at jeg her viser det billede han sendte mig af sin idé, som han har lavet et test setup af her:
Det er som nævnt min tanke at pumpen skal bruges sammen med den indsatsi jeg er i gang med at få fremstillet, således at det bliver et stort samlet system, der kan køres fra en og samme gruekedel. Herunder er et lille videoklip af en testopstilling jeg har lavet med pumpen. Testen er kun lavet med det mest nødvendige, og jeg har endnu ikke sat et omløb på. Men jeg var så spændt på at se hvordan pumpen kører, at jeg lavede dette. Der er først film hvor pumpen kører med slange ind og ud stukket ned i en spand, så vandet bare cirkuleres. Derefter et klip, hvor jeg har sat min spargering til.
Testen gav mig en oplevelse af at pumpen er meget kraftfuld, men at den kan drosles ned. I instruktionspapirerne står der at pumpen skulle være normalt sugende. Men det viste sig i praksis at betyde at den kun suge det ind, der løber frem til den. Den skulle spædes for at køre, men så virkede det til gengæld fint. Pumpen er blevet monteret på et stykke plade af et hvidt fibermateriale, og der er blevet sat hjul under. Så den vil på den måde være placeret under hanen på gruekedlen og få et tilløb ad den vej. Der må opstå et ret stort tab til selve pumpen også, som skal modregnes i mine opskrifter fremover. Drømmen: Hvis jeg blot havde pladsen ville pumpen kunne gøre stor funktion i et fast setup med rør og haner, så den kunne transportere både urt, spargevand fra et ekstra kogekar osv. Men.... huse er nu engang på den størrelse de er! Og pumpen var alt for stor til mit behov. Den stod i to år i mit skur, hvorefter den ikke længere er i mit eje. Se øvrige billeder af pumpen i galleriet. |
Anbefaling: Læs mere under
links.
|
Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette
Websted fra feedbacksiden.
|