|
Gå hurtigt til: Siderne er optimeret til 1280 x 800
Bryggeriets motto: Både bryg og drik med
omtanke!
|
Kogning af spargevand Når der skal sparges eller eftergydes, skal der bruges temmelig meget vand på omkring 75 - 78C. Jeg har hidtil kogt dette i forskellige mindre gryder på komfuret, men har nu fået lavet dette stativ med en 9,5 kw gasbrænder. Den passer lige sammen med min 70 liters gryde, som jeg fik af min ven René. Den skal nu være min spargevandsgryde. Gasbrænderen blev købt i Tyskland, som en af et fællesindkøb med en masse håndbryggere over hele landet. I alt bestilte vi faktisk 19 af disse gasblus til levering tre steder i landet. Men det er en helt anden historie... Jeg har lavet stativet for at gøre spargeningen så let som mulig for mig. Jeg kan nu koge alt spargevandet i én gryde. Stativet kommer fra vores gamle kasserede grill. Det viste sig at gasblussets ben passer lige ned i rammen på stativet. Jeg kunne godt have sat blusset i stativet uden ben, men på denne måde bliver gryden placeret så højt at vandet vil befinde sig over gasgruekedlen. Det muliggør at jeg kan flytte slangen fra min pumpe over til afgangshanen fra spargevandsgryden, og lade tyngdekraften føre spargevandet ned gennem spargeringen og ud over mæsken. Der vil komme mere omkring denne proces under beskrivelsen af all-grain brygning.
|
Anbefaling: Læs mere under
links.
|
Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette
Websted fra feedbacksiden.
|