[LaC - Brew Forsiden]        Gærstarter  
Brygudstyr Fadøl Brygning Gør det selv Fotogalleri Humlehave Nyheder

Startside
Op
Indhold
Links
Artikler
Opskrifter
Feedback

Gå hurtigt til:

Bryggemåder
All-grain brygning
Ingredienser
Rengøring
Humledyrkning
Videoklip
Bryggesoftware

Siderne er optimeret til 1280 x 800

 

Bryggeriets motto:

Både bryg og drik med omtanke!
 

 

 

 

 

Billeder af hvordan man kan lave en gærstarter.

Billedserien her beskriver hvordan jeg lavere en gærstarter med min magnetomrører. Jeg tager ½ liter af den færdig starter fra som høst. Denne kan bruges til at tilsætte eftergæringen på flaske, hvis der er brugt isinglass, eller den kan benyttes til endnu en starter. Gæren opbevares i køleskabet.


Iodofor

Der saniteres i iodofor.

Udstyr

Alle dele til gærstarteren findes frem. Her: magnetomrører, kolbe, gærnæring og medium spraymalt(tørmalt).

Spraymalt

Jeg bruger spraymalt til gærstartere. Her afmåles 200 gram, som passer til en 2 liters starter.

Kogning

1,7 liter vand og 200 gr. spraymalt sættes på gaskomfuret til kogning.

Kogning

Efter ret kort opvarmning skifter den ellers lyse malt farve.

Kogning

... for at have en periode hvor den er ret mørk.

Gæren

Her er min gær taget ud af køleskabet, hvor det gennem et par skylninger er vasket så det ser sådan ud. Det hvide er frisk gær.

Den står ude, for at komme op i temperaturniveau, inden den skal i starteren.(ca. 18 - 20 C)

Kogning

Kolben er rykket på et kraftigere blus og skum dannes efterhånden som temp. stiger.

Kogning

.. Der koges.

Jeg rører forsigtigt med en saniteret lang smal kniv, så det ikke brænder på.(ikke på billedet - desværre).

Kogning

Kolben er retur på det mindre blus for at styre temp., så det ikke koger over. Det er nødvendigt at slukke helt indimellem. Kogetid ca. 10 - 15 minutter.

Afkøling

Stadig på komfuret, sættes der prop og gærlås på kolben, så der ikke kommer infektion inden gæren tilsættes. En saniteret magnetstang er forsigtigt lagt i glasset ved at lade det glide langs siden.

Afkøling

Efter 5 minutter på komfuret, hvor temp lige falder lidt sættes kolben i et fad vand. Vandet skiftes et par gange efterhånden som det bliver varmt. Jeg bruger også isterninger.

Gæren

Gæren er ved at have rette temp. Det meste af vandet dekanteres væk og gæren røres op ved at rotere glasset i cirkler på bordet.

Klar til gær

Her er kolben klar til at gæren tilsættes. Gæren skal dekanteres og røres op.

Temperatur

Jeg ser efter at temperaturen på starteren er omkring de 18 - 20 C.

Gæren dekanteret

Her er glasset med gær dekanteret. Det er lykkedes at få det meste vand væk uden at røre for meget op i bunden af glasset.

Gæren røres op

Her er der kørt et par gange med glasset og gæren er begyndt at blande sig op i vandet.

Gær tilsættes

Gæren tilsættes nu forsigtigt, idet jeg forsøger ikke at få den lille rest død gær i bunde af glasset med.

Gæren er tilsat

Gæren er tilsat og fordeler sig langesom ned i glasset.

Omrøringen

Starteren står på magnetomrøreren, som lige er startet.

Omrøringen

Starteren kører og gæren fordeles.

Staniol saniteres

Et stykke staniol tages op af iodoforen og dryppes tørt inden det placeres over starterens hals.

Starteren kører

....

Starteren kører

Nu er gæren ved at være fordelt.

Nærbillede

Et billede af hvordan omrøreren lavere n lille hvirvel i halsen af kolben.

Justering

Jeg er betænkelig ved, at der er så meget i kolben efter gæren og vand blev tilsat, at jeg hælder lidt af starteren ud i vasken. Surt, men jeg ville forhindre at en stormgæring ville få det hele til at løbe over.

Glasset

Henkogningsglasset saniteres og gøres klar til at modtage ny gærhøst. Vand koges og hældes på glasset som sættes til køling i køleskabet til næste høst.

Gæring

Der er efter nogle timer fint gang i en gæring i kolben.

Stormgæring

Som ventet - en stormgæring har næste morgen blæst staniolen af kolben. Godt at noget røg i vasken. Ellers havde det ligget på bordet og omrøreren. Efter et døgn eller to er starteren klar til at komme i urt.

 


Startside Op Brygningen af den første lagerøl Brygningen den 7 November 2009 Brygdag i billeder Videoklip Sådan flaskes øllet Forsøgbrygget Gærstarter Galleri - udstyr mm. Billeder af bryg 1 Humlehaven Diverse billeder Bryg med nyt udstyr Jyske øldage 2009

 

 

Translate? Google translate

Übersetzen?Google translate

Anbefaling:

AuctionSniper.com - Easy eBay bid sniper solutions.
Easy eBay bid sniper solutions

Læs mere under links.
 

 

[Lars Reinholdt Christensen]


 

Send e-mail til mig med spørgsmål eller kommentarer om dette Websted fra feedbacksiden.
Copyright © 2007 - 2011 LaC - Brew Fanø
Senest opdateret: 10. april 2011

 

lebron 12 louis vuitton outlet Cheap Oakley Sunglasses sport blue 6s cheap jordan shoes history of jordan 6s new jordans louis vuitton outlet cheap air jordans beats by dre cheap history of jordan 6s beats by dre solo louis vuitton outlet jordans for sale Louis Vuitton Outlet history of jordan 6s sport blue 6s kate spade outlet jordan 3 sport blue louis vuitton outlet jordan 6 history of jordan kate spade diaper bag Kate Spade Outlet history of jordan 6s coach outlet online coach outlet online cheap jordans jordan 3 sport blue beats by dre cheap Sport Blue 6s Lebron 12 Nike KD VII louis vuitton outlet kate spade outlet louis vuitton outlet cheap jordan shoes history of jordan 6s foamposites for sale michael kors outlet louis vuitton outlet